Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στη ΝΔ με Κικίλια, Άδωνι και ταυτότητα φύλου

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στη ΝΔ με Κικίλια, Άδωνι και ταυτότητα φύλου
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι πρωινές συσκέψεις που αναπροσάρμοσαν τα γαλάζια πλάνα όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου και το παρασκήνιο με τον "μίνι ανασχηματισμό" στο γαλάζιο επιτελείο

Η μέρα στη ΝΔ ξεκίνησε μια ένα ραντεβού κορυφής ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και το Βασίλη Κικίλια. Θέμα τι άλλο; Οι αλλαγές στο γαλάζιο οργανόγραμμα που αφορούσαν και τους ίδιους καθώς ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε το σκιώδες χαρτοφυλάκιο της Άμυνας στον ως τα σήμερα εκπρόσωπο τύπου.

Ο κ.Μητσοτάκης σχεδίαζε εδώ και καιρό αλλαγές στο πλαίσιο ενδεχομένως ενός ευρύτερου ανασχηματισμού για μετά το τέλος του συνεδρίου στα μέσα Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές αυτές να έρθουν τώρα, προκειμένου να προστατευθεί ο Βασίλης Κικίλιας από επιθέσεις μερίδας του τύπου που δεχόταν το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδέχθηκε να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του –κατά μια εκδοχή μάλιστα φέρεται να ήταν αυτός που πρότεινε τη συγκεκριμένη μετακίνηση- σε ένα στέλεχος όπως ο Βασίλης Κικίλιας που έχει προηγούμενη υπουργική θητεία επί Σαμαρά στο Δημόσιας Τάξης. Εξάλλου για τη ΝΔ ο τομέας της εθνικής άμυνας είναι ψηλά στις προτεραιότητές της και η εμπειρία του κ. Κικίλια σε ένα παρεμφερές χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο κυβέρνησης θεωρείται σημαντική.

Από εκεί και πέρα με την τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη ως εκπροσώπου τύπου και του Κωνσταντίνου Ζούλα στη θέση του διευθυντή του γραφείου τύπου είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει το επικοινωνιακό του επιτελείο με ανθρώπους που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας.

Ακόμα μια ανατροπή συντελέστηκε και ως προς το ζήτημα της ημέρας που δεν είναι άλλο από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τελικώς η ΝΔ κατόπιν και των σχετικών διαβουλεύσεων και συσκέψεων το πρωί, επέλεξε την κατάθεση δικής της πρότασης νόμου, ως την πιο ασφαλή διέξοδο για να μπορέσει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θωρακίσει από διαρροές τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία στην πραγματικότητα είναι διχασμένη κατά τον τρόπο που αυτό είχε συμβεί και με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με το σκεπτικό αυτό απορρίφθηκε η σκέψη για κατάθεση τροπολογίας που θα λειτουργούσε συμπληρωματικά στο νομοσχέδιο και στην περίπτωση που η κυβέρνηση την έκανε δεκτή τότε η ΝΔ θα έπρεπε να ψηφίσει υπέρ κάτι που δεν ικανοποιούσε πλειάδα βουλευτών που είχαν προεξοφλήσει σε κάθε περίπτωση την καταψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα