Ανδρουλάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι έχει μόνο πολιτικές διαφορές με τους υπόλοιπους υποψήφιους κι ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να προχωρήσουν όλοι μαζί

«Η προοδευτική παράταξη δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ερωτώμενος για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του νέου φορέα, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, υπογραμμίζει ότι δε μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις με ακραία κόμματα.

Ερωτώμενος για τη σύγκρουση με τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν τη χώρα αναφέρει το παράδειγμα της άλωσης του κράτους από τα κόμματα. «Να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο της επέλασης των κομματικών στρατών στο δημόσιο με κάθε αλλαγή κυβέρνησης. Για αυτό προτείνω να εφαρμόσουμε διαδικασίες ΑΣΕΠ για την επιλογή όλων των θέσεων ευθύνης στο δημόσιο τομέα και μάλιστα με συγκεκριμένη θητεία ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους μετά από κάθε εκλογική διαδικασία».

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι έχει μόνο πολιτικές διαφορές με τους υπόλοιπους υποψήφιους κι ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να προχωρήσουν όλοι μαζί για τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης. «Το συνέδριο δεν πρέπει να είναι ένα συνέδριο ποσοστώσεων και πολυκομματικών συσχετισμών αλλά πραγματικά ανοιχτό και δημοκρατικό το οποίο θα καθορίσει τα επόμενα βήματα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ανανέωση του χώρου της Κεντροαριστεράς επισημαίνει ότι τον ενδιαφέρει η πείρα των παλαιών, ωστόσο, είναι απαραίτητη τη αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας. «Η ανανέωση είναι το οξυγόνο της πολιτικής. Αλλαγή γενιάς σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας και ότι τελειώνουμε με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεννηματά: Συγκρούστηκα με τους κομματικούς μηχανισμούς

Φ. Γεννηματά: Να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην παραίτηση και  στο συμβιβασμό

ADVERTISING

SHARE: