Ανδρουλάκης: Σημασία έχουν οι πολιτικές, όχι το όνομα

Ανδρουλάκης: Σημασία έχουν οι πολιτικές, όχι το όνομα

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Κεντροαριστερά, τα Paradise Papers και την υπόθεση με την Σαουδική Αραβία

"Σημασία έχουν οι πολιτικές και όχι το όνομα", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αν και υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα δεν ρωτήθηκε για το όνομα.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα 2 χρόνια πριν από τις εκλογές, μία συζήτηση που, όπως είπε, δείχνει αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Όπως υπογράμμισε, στα θέματα του δικαιωματισμού βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ενδεχόμενο των συνεργασιών, υπογράμμισε ότι εάν υπάρχει προγραμματική συμφωνία, θα δεχτεί να συμμετάσχει σε κυβερνητική σταθερότητα.

Σε ό,τι αφορά στα Paradise Papers, ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι υπάρχει βούληση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά τα μεγάλα κράτη όπως η Γερμανία έχουν βολευτεί και δεν στηρίζουν τις προτάσεις που έχουν γίνει.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης δεν άφησε ασχολίαστo το ζήτημα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση πολεμικού υλικού: “Στη Σαουδική Αραβία διεξάγεται πόλεμος και η χώρα αυτή ευθύνεται για πολλούς θανάτους. Ένα κόμμα της αριστεράς έπρεπε να συγκινηθεί από την ανθρωπιστική πτυχή του ζητήματος της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Κακώς οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισαν ναι στη συμφωνία. Πρέπει να λειτουργούμε παντού, με τον ίδιο τρόπο, στα ανθρωπιστικά ζητήματα. Το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Σαουδική Αραβία, έχει κλιμακώσει την κατάσταση και ευθύνεται για θανάτους, αρρώστιες κλπ.”.

ADVERTISING

SHARE: