“Ανιστόρητη η δήλωση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις”

“Ανιστόρητη η δήλωση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις”
ΑΘΗΝΑ-Διαμαρτυρία Γερμανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και άλλοι που ήρθαν από την χώρα τους απαιτούν για λογαριασμό μας τις γερμανικές αποζημιώσεις// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Οργισμένη αντίδραση Γλέζου στην προσπάθεια της Γερμανίας να κλείσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Διαβάστε τι δήλωσε

Μπορεί η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την χώρα μας, να μένει επισήμως αναπάντητη από την ελληνική πολιτεία, ωστόσο το κενό ανέλαβε να καλύψει, ο Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος απαντώντας στους ισχυρισμούς του Βερολίνου, που ουσιαστικά μας λέει να ξεχάσουμε τις αποζημιώσεις , κάνει λόγο για μια δήλωση “ανιστόρητη, ψευδή και εξοργιστική”.

Ο Μανώλης Γλέζος εξηγεί ότι η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.

Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Bundesarchiv

 

Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι “δεν αποτελεί πλέον θέμα” η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

Ο κ. Γλέζος κλείνει τη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι “τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται”.

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα αναμένεται, όπως και η… ανεύρεση του φακέλου με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα