Ανοιχτές απειλές Σαμαρά: ‘Θα λογοδοτήσετε’

Ανοιχτές απειλές Σαμαρά: ‘Θα λογοδοτήσετε’
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Επίθεση στους τρεις εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση. Ευθεία στήριξη σε Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Παναγιώτη Πικραμένο. Βολές στην κυβέρνηση για Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, προσφυγικό

Την αθωότητα του απέναντι στις εναντίον του καταγγελίες δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα απείλησε ευθέως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα λογοδοτήσει. Ταυτόχρονα, παρείχε πλήρη στήριξη σε Άδωνι Γεωργιάδη και Ευάγγελο Βενιζέλο και εξαπέλυσε πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Δεν ήλθα να διατρανώσω, απλώς, πως είμαι αθώος. Δεν το έχω καν ανάγκη. Ήλθα να καταγγείλω τους κινδύνους που δημιουργούν για τη χώρα και το Πολίτευμα» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος παρατεταμένα από τους βουλευτές της ΝΔ. Προειδοποίησε, δηλαδή, ότι από τις καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων μπορεί να δημιουργηθεί ολέθριο “προηγούμενο” όπου «κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει τους προηγούμενους. Ο κ. Σαμαράς μίλησε μάλιστα για «άθλιες συκοφαντίες» και «γελοίο κατηγορητήριο» και ισχυρίστηκε ότι δέχεται «λασποπόλεμο» από στημένο κατηγορητήριο με σαθρές κατηγορίες του τύπου «άκουσα, μου είπαν, νομίζω, εικάζω».

«Μας κατηγορούν με άγνωστους στημένους ψευδομάρτυρες» ανέφερε και υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έκοψε τη φαρμακευτική δαπάνη. «Τα είπε άριστα ο Γεωργιάδης» τόνισε ο πρωθυπουργός στηρίζοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε όταν μειωνόταν η φαρμακευτική δαπάνη. Στήριξε, όμως, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο υποστηρίζοντας ότι με το PSI έκοψε το «πάρτυ» στην υγεία.

Υποστήριξε επίσης ότι οι κατηγορίες εναντίον του είχαν προαναγγελθεί δια του συμπολιτευόμενου Τύπου 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον του. «Πρώτα έστησαν τη συκοφαντία και ύστερα βρήκαν τους ψευδομάρτυρες» κατήγγειλε και απείλησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν θα φύγει από την εξουσία θα αντιμετωπίσει εξεταστικές επιτροπές και ειδικό δικαστήριο. «Η σκευωρία βγάζει μάτι» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξανάγκασε σε παραίτηση την προηγούμενη εισαγγελέα διαφθοράς.

«Όλη η υπόθεση έχει παντού τα δακτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την υπόθεση Novartis παρά μόνο εικασίες. Τόνισε ακόμη ότι δεν έχει συναντήσει τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis κ. Φρουζή παρά μόνο δημοσίως στο πλαίσιο θεσμικών επαφών. 

Εξαπέλυσε, παράλληλα νέα επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου θυμίζοντας ότι ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Κατήγγειλε δε σκευωρία την οποία «έστησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος» . Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η υπόθεση Novartis είναι «η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Χαρακτήρισε, ακόμη «παραμύθι» την καταγγελία για την τροχήλατη βαλίτσα «στο ανύπαρκτο παρκινγκ του Μαξίμου» κάνοντας λόγο για «απίθανη πολιτική αλητεία».

Κριτική για Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, Προσφυγικό

Ο κ. Σαμαράς συνέδεσε την κριτική του στην κυβέρνηση με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό καταγγέλοντας την κυβέρνηση ότι «ευθυγραμμίζεται με τα Σκόπια τόσο στο όνομα όσο και στα “δικαστικά πραξικοπήματα”. «Θα λογοδοτήσετε και για τον τρόπο  που χειριστήκατε το Σκοπιανό, ενθαρρύνοντας και ανταμείβοντας τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων» διεμήνυσε στην κυβέρνηση. Άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για την ελληνοτουρκική κρίση ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη καταγγέλλοντάς τον ότι «έφερε στη χώρα 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα