Ανταπόκριση αγροτών στην πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο σύμφωνα με το Μαξίμου

Ανταπόκριση αγροτών στην πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο σύμφωνα με το Μαξίμου

Αιτήματα από μπλόκα αγροτών έχουν φτάσει στο Μαξίμου και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανοιχτός στο να εξετάσει τις προτάσεις των αγροτών για το Ασφαλιστικό, έπειτα και από την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Έχουν φτάσει στο Μαξίμου και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αιτήματα από μπλόκα αγροτών για συναντήσεις με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αναμένεται συνάντηση πριν την Παρασκευή, μέρα κατά την οποία οι αγρότες θα κατέβουν στο Σύνταγμα.

Τα αιτήματα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αφορούν φορολογικά, ασφαλιστικά, και θέματα κόστους.

Αυτήν την ώρα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ενημερώνει και πάλι βουλευτές από την επιτροπή οικονομικών.

Κατρούγκαλος: Να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις των αγροτών

Ανοιχτός στο να εξετάσει τις προτάσεις των αγροτών για το Ασφαλιστικό, έπειτα και από την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μία μέρα μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (OKE), ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Βερνίκο.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός τόνισε ότι η βασική υποχρέωση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

«Επιχειρούμε αυτόν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός κάλεσε ξανά, για παράδειγμα, τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές.

Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν. Η ΟΚΕ είναι ένας θεσμός, που από το Σύνταγμα αποτελεί το θεσμοποιημένο βήμα του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της Πολιτείας. Όπως κάναμε, λοιπόν, και με τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έτσι και σήμερα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και σε αυτό το επίπεδο του διαλόγου να ενεργοποιήσουμε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε και εδώ μια δυνατότητα για ευρύτατη κοινωνική, αλλά και επιστημονική συζήτηση.

Όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γιώργο Βερνίκο, είμαστε διατεθειμένοι αυτήν τη δέσμευσή μας για συνεχή διάλογο να την εξαντλήσουμε σε όλα τα επίπεδα με ιδιαίτερο σεβασμό στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στη συνταγματική αποστολή της».

Σχετικά με τους αγρότες, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Όπως κάναμε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουμε και δικές μας ιδέες για βελτιώσεις, και περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές τους. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει διάλογος, και για να γίνει διάλογος πρέπει να έρθουν στην πρόσκληση αυτήν που τους έχουμε απευθύνει και να συμμετέχουν».

Ο κ. Βερνίκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΟΚΕ είναι συνταγματικός θεσμός και είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν, και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη συνταγματική υποχρέωση. Θέλω να διευκρινίσω ότι είναι άλλο ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς και άλλο η συζήτηση που γίνεται στην ΟΚΕ ανάμεσα στα μέλη μας».

πηγή φωτογραφίας: intime

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρεις 'δακτύλιοι' ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την άφιξη των αγροτών

Οι αγρότες θέλουν να μείνουν τουλάχιστον δύο μέρες στο Σύνταγμα

ADVERTISING

SHARE: