Αντεισαγγελέας Aρείου Πάγου: Και 'μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος', οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα στον Άρειο Πάγο, όπου εκδικάστηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά που ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που τη δικαίωνε και  απάλλαξε την εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη, για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα στον Άρειο Πάγο, όπου εκδικάστηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά που ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που τη δικαίωνε και απάλλαξε την εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη, για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

O Δημήτριος Παπαγεωργίου ανάρτησε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι την 9η Φεβρουαρίου 2018, χαρακτηρίστηκαν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis ως "μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος"

Ο αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου από το site της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ανάρτησε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι την 9η Φεβρουαρίου 2018, χαρακτηρίστηκαν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Ειδικότερα, ο Δημήτριος Παπαγεωργίου, «με αφορμή τεθέντα ερωτήματα και δημόσιες δηλώσεις», διευκρινίζεται ότι:

1) «Οι υπ΄ αριθμ. 12/2017, 13/2017 και 1/2018 Εισαγγελικές Διατάξεις, εκδοθείσες σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 7, 1-5 Ν. 2928/2001 (όπως ισχύει μετά το Ν. 4254/2014) και αφορώσες στην παροχή προστασίας στα τρία πρόσωπα που εξετάσθηκαν με κωδική ονομασία κατά την προκαταρκτική εξέταση της «υπόθεσης Novartis» («προστατευόμενοι μάρτυρες»), δεν υποβλήθηκαν σε μας προς έγκριση διότι δεν απαιτείται τέτοια έγκριση κατά τις προαναφερθείσες διατάξεις του νόμου», και

2) «Όμως, την 9-2-2018, εγκρίναμε άλλη πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών (υπ΄ αριθμ. 3/2018), εκδοθείσα σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 45Β παρ. 1 ΚΠΔ (που προστέθηκε με το Ν. 4254/2014), με την οποία τα εν λόγω πρόσωπα χαρακτηρίσθηκαν ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Spiegel: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους η υπόθεση Novartis

'Ουδέν σχόλιον' απ' την Κομισιόν για την προκαταρκτική για τη Novartis

Θάνου: Μη νόμιμη η σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών για να αλλάξει χέρια η δικογραφία της Novartis

ADVERTISING

SHARE: