Αντεπίθεση ΝΔ με εξεταστικές για Καμμένο και οικονομία

Αντεπίθεση ΝΔ με εξεταστικές για Καμμένο και οικονομία
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Σταθερά στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Άμυνας αλλά και η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015

Με αιτήματα για δύο εξεταστικές επιτροπές αντεπιτίθεται στην κυβέρνηση η ΝΔ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προετοιμάζεται για να πάει σ’ αυτό το επίπεδο το θέμα Καμμένου στη βουλή αλλά ταυτόχρονα στο Μοσχάτο υπενθυμίζουν σε διάστημα ελάχιστων ημερών και τη δέσμευσή τους για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία και ιδίως για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα Καμμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε χτες τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την άρνησή του και να αποδεχτεί τη σύσταση εξεταστικής για τον υπουργό Άμυνας και συνολικά για την υπόθεση του noor1, δηλώνοντας ότι δεν στέκει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση στη δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «όλες οι εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για υποθέσεις ανοιχτές στη δικαιοσύνη». Μάλιστα το γραφείο τύπου της ΝΔ απαντώντας νωρίς το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου και τα σχόλια του πρωθυπουργικού γραφείου για τη χτεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Star σημείωσε ότι «τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του; Αναμένουμε από την κυβέρνησή του την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, για να λάμψει η αλήθεια». 

Παράλληλα στη ΝΔ επανέρχονται στο ζήτημα της οικονομίας και ζητούν εξεταστική για την οικονομία την περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές όπου υπουργός οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η αφορμή δόθηκε από δημοσιεύματα με δηλώσεις του τότε συμβούλου του κ. Βαρουφάκη Γκλεν Κιμ που κατά τη ΝΔ αποτελούν «νέα στοιχεία» και «καθιστούν επιβεβλημένη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

Ειδικότερα η ΝΔ τονίζει ότι «δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ – σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου – αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας “κουπονιών”, αντί του ευρώ.

Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Δικαιώνεται, έτσι, άλλη μια φορά, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες.  Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν».

Υπενθυμίζεται ότι τη δέσμευσή της για την σύσταση της εν λόγω εξεταστικής είχε επαναφέρει στη δημοσιότητα η ΝΔ λίγες μέρες πριν με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες (capital controls).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα