Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το κοινωνικό μέρισμα

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το κοινωνικό μέρισμα

Ο Νίκος Δένδιας κατήγγειλε πρωθυπουργική εκτροπή και καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα ότι εμφανίζεται ως «Άγιος Βασίλης». «Το μέρισμα θα είναι μόνο 200 ευρώ» ισχυρίστηκε ο Ανδρ. Λοβέρδος

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μοιράζει λεφτά που δεν είναι δικά της και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αμφισβητεί το ύψος του μερίσματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού αποτελεί «εκτροπή» γιατί δεν έγινε από τη Βουλή αλλά δια της τηλεόρασης. Ο κ. Δένδιας κατήγγειλε, μάλιστα, απόπειρα εξαγοράς των πολιτών και μάλιστα με 700 εκ. ευρώ και «όχι με 1,4 δις ευρώ όπως εξαγγέλλει η κυβέρνηση». «Ο πρωθυπουργός παριστάνει τον Άγιο Βασίλη και η Τρόικα προφανώς τους τρεις μάγους» τόνισε ο κ. Δένδιας. «Δεν είναι δικά σας τα λεφτά για να τα διανέμει ο πρωθυπουργός σαν Άγιος Βασίλης» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα επικριτικός ήταν όμως και ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνησή ότι από τη μία «γκρεμίζει σπίτια» και από την άλλη «δίνει σκηνές» για να μείνουν οι άστεγοι. «Κόβετε το ΕΚΑΣ και μετά δίνετε 200 ευρώ εφάπαξ το χρόνο» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Λοβέρδος.

Τσακαλώτος: Δεν είπαμε ότι είναι δικά μας τα χρήματα

Απαντώντας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ισχυρίζεται ότι είναι δικά της τα χρήματα που διανέμει ως κοινωνικό μέρισμα. «Δεν ξαφνιάσαμε, ούτε είπαμε ότι είναι δικά μας λεφτά. Πολύ καλά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και το ανακοίνωσε χθες. Ήταν μέσα στο σχέδιό μας» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Αντέκρουσε, όμως, και τον ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου ότι το μέρισμα θα είναι μόνο 200 ευρώ καταλογίζοντάς του ότι βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λοβέρδο που είπε ότι η αποζημίωση μερίσματος θα είναι 200 ευρώ. Όταν έρθει ο κόσμος θα δει ότι θα είναι περισσότερο και θα είναι ευχάριστη έκπληξη. Μας βοηθάει που βάζετε τον πήχη χαμηλά» είπε στην αντιπολίτευση ο κ. Τσακαλώτος.

ΚΚΕ: Προϊόν φοροληστείας το κοινωνικό μέρισμα

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα άσκησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι προϊόν του «ματωμένου πλεονάσματος» και της «φοροληστείας» των πολιτών.

Ποτάμι: Η αναδιανομή πλούτου δεν επιτυγχάνεται με την χρεοκοπημένη μεθοδολογία των επιδομάτων

Ενστάσεις διατύπωσε και το Ποτάμι μέσω του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει κανείς σοβαρά πως η επιθυμητή αναδιανομή πλούτου μπορεί να γίνει με τέτοιες πρακτικές επιδομάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα