Αντιπαράθεση Τζαβάρα – Ξυδάκη για τα κίνητρα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Αντιπαράθεση Τζαβάρα – Ξυδάκη για τα κίνητρα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του Κόμματός του και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης (Πάνος) Καμμένος και οι Βουλευτές του Κόμματός του, για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο την διερεύνηση των όσων εκτίθενται στην ανωτέρω πρότασή τους προς την Βουλή των Ελλήνων, με την οποία αναφέρονται στις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Στην ίδια γραμμή για τα κίνητρα της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου συνέχισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, απ' τη συχνότητα του Ραδιοφώνου 24/7. "Δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοιες συνδέσεις" αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης

«Αυτή η δολοφονία πρέπει να μας προβληματίσει. Έγινε σε ώρα που λειτουργούσε η πόλη, με άνεση και θράσος», δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με την αποτρόπαιη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χθες βράδυ, μέσα στο γραφείο του.

Σημείωσε ότι «η βία ξεπηδάει από ‘κει που δεν γίνεται γίνεται διάλογος, όλες οι εντάσεις εκτονώνονται με διάλογο». Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ακόμη ότι «κάτι δεν κάνουμε καλά σ’ αυτόν τόπο» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να προκύπτουν συνέχεια διχασμοί».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικό χρώμα στη δολοφονία και δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοιες συνδέσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, απ’ το βήμα της Βουλής, ο κ. Τζαβάρας έδωσε πολιτικές διαστάσεις στη δολοφονία του ποινικολόγου, λέγοντας ότι: «Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη». Συνέδεσε μάλιστα τη δολοφονική πράξη με την «καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του βίου που ξεπέφτει σε αρχές». «Η λαϊκή κυριαρχία φτωχαίνει με τέτοιες άνανδρες πράξεις», είπε ακόμη.

Τις χθεσινές αναφορές του κ. Τζαβάρα στηλίτευσε ο  Νίκος Ξυδάκης καταλογίζοντάς του ότι βιάστηκε να δώσει πολιτική διάσταση στην αποτρόπαιη δολοφονία.

«Οπωσδήποτε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ και ως πολιτικός κόσμος εκφράζουμε την οδύνη και την απέχθειά μας για αυτή την πράξη» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «ωστόσο να μη βιαστούμε να την χαρακτηρίσουμε πολιτική δολοφονία». Κάλεσε, μάλιστα, τον βουλευτή να περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. «Ας μη δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα. Ας μην χαρακτηρίζουμε πολιτικές ομάδες και πολιτικούς χώρους» συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα