Αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σε ρόλο κομματικού συμβούλου

Αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σε ρόλο κομματικού συμβούλου
8η μέρα κατάληψης του κτηρίου της ΕΡΤ από τους εργαζομένους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση οι οποίοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με την αγωνία να παραμένει και το κλίμα να είναι θολό. Οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να καταλάβουν ποιες θα είναι ακριβώς οι επιπτώσεις της απόφασης για το εργασιακό τους μέλλον. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Θεσμικό ατόπημα από τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ. Συμμετείχε σε συνάντηση τομεάρχη της ΝΔ με ενώσεις ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών

Του Χρήστου Ιερείδη

Προβληματισμούς  περι δεοντολογίας και «ασυμβίβαστου» τροφοδοτεί η  συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ  με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας ,στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου.

Στην συνάντηση η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους  εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η  Αξιωματική Αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της  στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Η συνάντηση στο Μοσχάτο, ήταν σε εξέλιξη, όταν στην αίθουσα πέρασε ο αντιπρόεδρος της  ΕΕΤΤ, της ανεξάρτητης αρχής με εποπτικές αρμοδιότητες στο ευρύ φάσμα των τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών, Νίκος Παπαουλάκης  ο οποίος πήρε θέση δίπλα στην βουλευτή της ΝΔ σα να επρόκειτο για σύμβουλο της, αναφέρουν  ραδιοτηλεοπτικές πηγές.

Στα ιστορικά χρονικά του θεσμού των Ανεξάρτητων Αρχών, δεν έχει καταγραφεί ανάλογο περιστατικό. Πάγια τακτική είναι οι εκπρόσωποι καναλιών, ραδιοφώνων, ή παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να επισκέπτονται είτε το ΕΣΡ είτε την ΕΕΤΤ για θέματα που τους αφορούν και όχι το αντίστροφο.  Πόσω μάλλον όταν ενεργό στέλεχος Ανεξάρτητης Αρχής συμμετέχει σε κομματική συνάντηση όπως η προχθεσινή. «Προσέδωσε άλλη διάσταση στην κατά τα λοιπά άμεμπτη συνάντηση», σημείωσαν μετριοπαθείς πολιτικές φωνές.

Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» επεσήμανε πηγή της Ανεξάρτητης Αρχής. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν κρατά τα προσχήματα» τόνιζαν κύκλοι της ΕΕΤΤ. Μάλιστα ερμήνευαν τη συμμετοχή του στελέχους της Αρχής στην επίμαχη συνάντηση ως κίνηση για την «επόμενης μέρας», δεδομένου ότι η θητεία του στην Ανεξάρτητη Αρχή λήγει τον Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα