Ανυποχώρητος ο Τσίπρας: Αν δεν δεχτούν τις προτάσεις μας, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχεται τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο τη Δημοκρατίας της Αυστρίας, Werner Faymann την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχεται τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο τη Δημοκρατίας της Αυστρίας, Werner Faymann την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Εμείς θα πούμε το μεγάλο "ναι" ή το μεγάλο "όχι", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν. Tι ανέφερε για συντάξεις, νέα μέτρα και το ενδεχόμενο διαφωνίας την Πέμπτη με τους πιστωτές (Vid)

Με την πρόταση μας καλύπτονται οι απαιτήσεις των θεσμών για τους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Ειδική αναφορά έκανε στη σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από το 2016. Υποστήριξε ότι οι αλλαγές από το 2016 έως το 2022 θα επιφέρουν εξοικονόμηση 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2016 όμως δεν μπορεί η εξοικονόμηση είναι 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά 300 εκατομμύρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σημαντική μεταρρύθμιση.

"Η επιμονή των θεσμών ότι τα χρήματα θα βρεθούν από περικοπές στις συντάξεις είναι ακατανόητη και γι αυτό απαιτείται να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις. Αν η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης επιμείνει τότε θα πρέπει να πάρει το κόστος των αποφάσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει κάθε προσπάθεια για να καταστεί εφικτή η συμφωνία και τις ώρες που απομένουν θα συνεχίσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη εντολή για να φέρει μια βιώσιμη συμφωνία δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα κρίνει την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με κριτήριο την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποδοχή. Δεν είναι στο μυαλό μας η επιλογή να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να αποφανθεί".

"Μπροστά μας έχουμε μια μόνο επιλογή να επιτύχουμε μια λύση που θα είναι αποδεκτή και θα περάσει από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση πάλι η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο θα πάρουν την απόφαση. Αν δεν έχουμε έντιμο συμβιβασμό πάλι εμείς θα πούμε το μεγάλο όχι", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: