Απάντηση Μαξίμου για τις καταγγελίες Πανούση ότι απειλείται από πολιτικούς που σχετίζονται με τρομοκράτες

Απάντηση Μαξίμου για τις καταγγελίες Πανούση ότι απειλείται από πολιτικούς που σχετίζονται με τρομοκράτες
ΑΘΗΝΑ// ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ// ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, περί απειλών κατά της ζωής του από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες, απαντά το Μέγαρο Μαξίμου με επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί τον πρώην υπουργό να καταφύγει στην δικαιοσύνη και να παραθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία

Σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, το Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα πως “οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Κυβερνητικοί κύκλοι επανέρχονταν στην παράμετρο που τονίστηκε και στο σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά για να τα αναπτύσσει ο κ. Πανούσης στα ΜΜΕ, αντί να καταθέτει τις καταγγελίες του επίσημα στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που έχει σήμερα από το πρωί για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Γιάννης Πανούσης υποστηρίζει πως: “Πολιτικοί που έχουν σχέση με την τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου”. Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως έχει παραδώσει σε συμβολαιογράφο λίστα με τα ονόματα όσων θεωρεί πως ενέχονται στην στοχοποίησή του. “Δεν τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα. Είναι μία μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα, να ξέρουν τι έχει συμβεί”, ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός.

ΝΔ: Σοβαρές οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση “αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές”

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει πολύ σοβαρές τις κατηγορίες του πρώην υπουργού επισημαίνοντας: “Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες, για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές” υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα