Απάντηση Μουζάλα στα Σκόπια. Έχουμε χώρους φιλοξενίας, θα φτιάξουμε κι άλλους

Απάντηση Μουζάλα στα Σκόπια. Έχουμε χώρους φιλοξενίας, θα φτιάξουμε κι άλλους

"Συνεχίζουμε να πιέζουμε για την ύπαρξη διαδρόμου για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη" δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.Μουζάλας

«Έχουμε χώρους φιλοξενίας και θα φτιάξουμε και άλλους ώστε μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση να έχουμε ένα χώρο φιλοξενίας και φύλαξης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τους νέους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Από χτες, οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν τη διέλευση Αφγανών από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ενώ Σύριοι και Ιρακινοί έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η Ελλάδα στην περασμένη Σύνοδο Κορυφής ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς πρακτικές στο διάδρομο των προσφυγικών ροών.

Σε επίπεδο Ευρώπης, όπως επισημαίνει ο κ. Μουζάλας, «συνεχίζουμε να πιέζουμε για την εφαρμογή της λύσης του ΝΑΤΟ και για την ύπαρξη διαδρόμου για τους πρόσφυγες, όχι κατ’ ανάγκην από τη στεριά ή από τη θάλασσα. Θα μπορούσε να είναι το γενναίο resettlement, η γενναία μετεγκατάσταση από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο κατά δεκάδες χιλιάδες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα