Απάντηση Παπασταύρου για τη νέα έρευνα

Απάντηση Παπασταύρου για τη νέα έρευνα
Ο Σταύρος Παπασταύρου στέχος της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέρχεται από τα γραφεία του ΣΔΟΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. Ο Στ. Παπασταύρου είχε κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Ευρωκίνηση

Την απάντηση στα όσα έχουν δημοσιευθεί γύρω από τη νέα εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας δίνει ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρος, πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, που εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ

Στην ανακοίνωσή του, αποδέχεται ότι θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος υπήρξε κάτοχος μετοχών στην υπό διερεύνηση εταιρία Starbi Ltd.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τα επίσημα καταστατικά έγγραφα που παρέλαβαν μέσω δικαστικής συνδρομής οι Ελληνικές Αρχές αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd., επιβεβαιώνουν πλήρως την αλήθεια των ισχυρισμών μου ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ενώ εγώ εμφανίζομαι ως κάτοχος των μετοχών για λογαριασμό του, δυνάμει σχέσης εμπίστευσης, όπως προκύπτει από το 1ο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Οι επιλεκτικές και αποσπασματικές διαρροές στοιχείων δικογραφιών, από όπου και αν προέρχονται, έχουν πλέον γίνει στην περίπτωσή μου κανόνας. Ουδείς ενοχλείται ούτε ανησυχεί για το αν αυτές προσβάλλουν τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι επισφαλής η εξαγωγή εύκολων και πρόωρων συμπερασμάτων, χάριν πολιτικής εκμετάλλευσης, με βάση δήθεν επιβαρυντικά, αποσπασματικά όμως, στοιχεία τα οποία ωστόσο πλήρως εξηγούνται από τη σχέση εμπίστευσης.

Μόνον οι δικαστικές Αρχές διαθέτουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση και αυτές αμερόληπτα και νηφάλια θα αποφανθούν αφού ολοκληρώσουν τη συλλογή των αποδείξεων και συναξιολογήσουν και τις δικές μου εξηγήσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα