Απάντηση Στουρνάρα σε Σπίρτζη: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Απάντηση Στουρνάρα σε Σπίρτζη: Κρείττον του λαλείν το σιγάν
Ceremony about the acquisition of 67% of Piraeus Port Authority by COSCO, at Zappeion Hall, in Athens, on Apr. 8, 2016 / 67% COSCO, , 8 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας απάντησε λακωνικά στον υπουργό Υποδομών. Τι του είχε καταλογίσει ο Χρ. Σπίρτζης

Με λακωνικό αλλά αρκετά αιχμηρό τρόπο απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, στα όσα είπε ο υπουργός υπουργός Υποδομών κ Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας  στο Κόκκινο.

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, που σημαίνει ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερο κανείς να σιωπά. Νωρίτερα, ο κ. Σπίρτζης είχε εξαπολύσει επίθεση στον κ. Στουρνάρα, αποδίδοντάς του ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν στην Τράπεζα Αττικής.

“Ο άνθρωπος που ως υπουργός Οικονομικών της ΝΔ και αργότερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας πέτυχε να μην είναι υπό δημόσιο έλεγχο το 98% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τη συρρίκνωσή του σε τέσσερις συστημικές τράπεζες, επιδιώκει συστηματικά είτε την πώληση είτε τον έλεγχο και της Τράπεζας Αττικής, που ελέγχει 1,5% με 2% της αγοράς, με σειρά τοποθετήσεων δικών του προσώπων στη διοίκησή της, ενώ οι κινήσεις αυτές σχετίζονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «βάλει τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας”, είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

“Ο κ.Στουρνάρας επί της ουσίας είχε μόνη αρμοδιότητα μόνο την Τράπεζα Αττικής και άλλη μία και υπήρχε «μόνιμο σχέδιο» πέρα από τις συστημικές τράπεζες να μην υπάρχει καμία άλλη, είπε ο κ.Σπίρτζης, που αναφέρθηκε αναλυτικά σε μία σειρά «περίεργων» τοποθετήσεων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με πιο χαρακτηριστική αυτή του κ.Γκίκα Μάναλη, που είχε προηγούμενως ηγηθεί του «λουκέτου» στην ΕΡΤ και ο οποίος είχε ως σύμβουλο τον Παν.Μουσά, γνωστό από την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών στα ΜΜΕ”, είπε ο υπουργός.

Οπως σημείωσε ο κ.Σπίρτζης, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ.Μάναλης μετακινήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας, “είναι προφανές ποια είναι η σύνδεση, ποιος επέβαλε αυτά τα πράγματα στην Τράπεζα Αττικής, ποιος τους πήρε στην ΤτΕ”.

Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία στην τράπεζα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ευάγγ.Βενιζέλου, αλλά και της Κ.Ζευγώλη. Ο κ.Σπίρτζης συνέδεσε με το θέμα των αδειών τον “πόλεμο λάσπης” που στοχεύει συγκεκριμένους υπουργούς από τη στιγμή που ξεκίνησε η τελική φάση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων και ανέφερε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων.

“Είναι η τρίτη φορά που γίνεται αυτό στην Ελλάδα, όποτε κυβέρνηση συγκροτημένα επιχείρησε να επηρεάσει και να βάλει τάξη στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην τηλεόραση, επιχειρείται να πέσει άρον-άρον. Αυτή τη φορά δεν θα τους κάνουμε το χατήρι”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα