Απάντηση Τσακαλώτου σε Σκουρλέτη: Μαζί τα συμφωνήσαμε μαζί τα εφαρμόζουμε

Απάντηση Τσακαλώτου σε Σκουρλέτη: Μαζί τα συμφωνήσαμε μαζί τα εφαρμόζουμε
Arrival of Minister of Economy George Stathakis at the Hilton for a meeting with officials of the IMF, Athens on Sept. 13, 2016. / Hilton , 13 , 2016 SOOC

Ο υπουργός Οικονομικών στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι όλοι μαζί συμφωνούμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα. Ζήτησε να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκόλλητα με ευχές για την υγεία του Μητσοτάκη. Τι είπε για το Βαρουφάκη και τον... Κοσμά τον Αιτωλ. Οι ατάκες για το φλερτ, το σεξ και την αριστερά

Σόου Ευκλείδη Τσακαλώτου στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με ατάκες για το φλερτ, το σεξ και την αριστερά, το Βαρουφάκη και τον… Κοσμά τον Αιτωλό, πρόταση να βγάλει το κόμμα αυτοκόλλητα με ευχές για την υγεία του Μητσοτάκη, αλλά και μία αιχμή πως “όλοι μαζι συμφωνούμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα” .

“Ο Κούντερα έδωσε έναν ορισμό τι είναι το φλερτ. Είναι η υπόσχεση του σεξ χωρίς εγγυήσεις. Εγώ νομίζω ότι αυτοί που πιστεύουμε στο σοσιαλισμό και στον κοινωνικό μετασχηματισμό το πιστεύουμε χωρίς εγγυήσεις Πουθενά δεν υπάρχει υποσημείωση στα βιβλία της αριστεράς ότι παλεύουμε μόνο με σιγουριά. Παλεύουμε όποιες και να είναι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Υπενθύμισε ότι στο βιβλίο που είχε γράψει μαζί με το Λάσκο “Χωρίς επιστροφή”, είχε πει ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν βγούμε από την κρίση, αλλά δε θα επιστρέψουμε στο νεοφιλελευθερισμό.

Ανέφερε ότι η Τερέζα Μέι στο συνέδριο των συντηρητικών μίλησε για περισσότερα δικαιώματα συνδικαλιστών, περισσότερη κρατική παρέμβαση και λιγότερη απληστία των επιχειρηματιών. “Ξερουμε ότι κάτι βαθυ έχει αλλάξει στον καπιταλισμό, αλλά δεν το έχουν καταλάβει όλοι” είπε και ειρωνεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Ευτυχώς που υπάρχει ο Κυριάκος που νομίζει ότι αν πει αυτά που έλεγε το 1980 θα επιστρέψει στην εξουσία” είπε και πρότεινε “να φτιάξουμε αυτοκόλλητα ‘Κυριάκο ελπίζουμε να έχεις πάντα την υγεία σου’”.

Ο κ.Τσακαλώτος συμφώνησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητά με τους σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη, αλλά να μην ξεχνά ότι είναι κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς. “Εκεί έχουμε την εμπιστοσύνη μας”, είπε.

Είπε επίσης ότι “το default του καπιταλισμού είναι τα φαινόμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα που δεν μας αρέσουν” και ότι χωρίς μαζικό κόμμα υπάρχει πάντα κίνδυνος να επιστρέψουμε σε συστήματα και ρουσφέτια, τονίζοντας ότι δουλειά του κόμματος είναι να αποτελεί φίλτρο.

Ζήτησε να υπάρχουν άντρες και γυναίκες σε όλα τα κομματικά όργανα. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι οι μισοί υπουργοί του Ολάντ είναι γυναίκες και είπε: “Δε μου έχει ξεφύγει εμένα από την προσοχή ότι οι άντρες δεν ακούνε τα αιτήματα και τις ανησυχίες των γυναικών. Ενα κόμμα που δεν ακουει τις γυναίκες πως θα ακούσει τους φτωχούς;”

Ο κ.Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το κόμμα πρέπει να είναι το κέντρο των πολιτικών αποφάσεων και όλοι να ξέρουν ότι εκεί θα παρθουν οι αποφάσεις.

“Πολλοί λενε ότι ήταν λάθος που το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ο Βαρουφάκης. Εγώ λέω ότι και ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν και ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, θα έλεγαν πρέπει να αποτύχει η αριστερά”, είπε.

Ο κ.Τσακαλώτος συμφώνησε επίσης με τον Αλέξη Τσίπρα ότι τα συμφωνηθέντα είναι ένας συμβιβασμός αναγκαίος, αλλά με μια υποσημείωση όπως είπε: “Ολοι μαζί τα συμφωνούμε κι όλοι μαζί τα εφαρμόζουμε. Δεν τα εφαρμόζουν οι δεξιοί του κόμματος και οι αριστεροί λένε κάτι άλλο”. Το σημείο αυτό ήταν απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη που είχε υποστηρίξει αναφορικά με τη ΔΕΗ “Δεν μπορεί να
είμαστε φορείς ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών”.

Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικα στους Ξανθό, Κατρούγκαλο, Χουλιαράκη, Σταθάκη.

“Κάθε εμπόδιο για καλό” είπε μάλιστα για το υπερταμείο, λέγοντας: “Μας επέβαλαν το υπερταμείο. Εχουμε ιδέες για να νοικοκυρέψουμε την περιουσία του δημοσίου; Να αναδιαρθρώσουμε τις επιχειρήσεις να μη λέμε πάντα φταίνε οι άλλοι. Να είμαστε σιγουροι ότι έχουμε στρατηγική για το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα