Αποχώρησε η ΝΔ από την Εξεταστική καταγγέλλοντας 'τρομοκράτηση' μάρτυρα

Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014 συνεδρίασε σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση μαρτύρων. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014 συνεδρίασε σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση μαρτύρων. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) EUROKINISSI

Ο Ν. Μηταράκης έκανε λόγο για «μπούλινγκ» στην Κατερίνα Πολύζου του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρχικά δεν ήθελε να καταθέσει για τη θητεία Γεωργιάδη. Ο Γ. Γεωργαντάς χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Εξεταστικής «χειρότερο στην ιστορία».

Σε κλίμα απίστευτης έντασης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ με τους βουλευτές της ΝΔ να αποχωρούν από την αίθουσα καταγγέλλοντας απόπειρα τρομοκράτησης μάρτυρος που επιθυμούσε στην αρχή να μην καταθέσει.

Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι άσκησε «μπούλινγκ» στην επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνα Πολύζου, η οποία αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις προσλήψεις Γεωργιάδη αλλά τελικά πείσθηκε από τους βουλευτές προκειμένου να αποφύγει την κατηγορία της ψευδορκίας. Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν μάλιστα στην πλειοψηφία ότι δεν επέτρεψε στην κυρία Πολύζου να αναφερθεί σε προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ (150 το 2015 και 400 το 2017). Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ είχαν επικροτήσει την αρχική απόφαση της κυρίας Πολύζου να μην απαντήσει σε καμία ερώτηση για την θητεία Γεωργιάδη επικαλούμενη την δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς εξαπέλυσε, όμως, και προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη. «Είστε ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των Εξεταστικών Επιτροπών» είπε ο κ. Γεωργαντάς στον κ. Μπαλωμενάκη και του καταλόγισε «απόλυτη σκοπιμότητα».

Αρνήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου

Εντωμεταξύ, ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου αρνήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Εξεταστική. Αυτή τη φορά επικαλέστηκε λόγους υγείας ενώ την προηγούμενη είχε επικαλεστεί την ιδιότητα του κατηγορουμένου. Η Εξεταστική θα του δώσει νέα διορία δυο ημερών για να αποδείξει ότι πάσχει από ασθένεια που τον εμποδίζει να καταθέσει. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασιστεί η βίαιη προσαγωγή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξεταστική: Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνείται να καταθέσει για τις προσλήψεις Γεωργιάδη

ADVERTISING

SHARE: