Αποχώρησε το Ποτάμι από τη Βουλή λόγω ‘βροχής’ τροπολογιών

Αποχώρησε το Ποτάμι από τη Βουλή λόγω ‘βροχής’ τροπολογιών

Το Ποτάμι δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία για το Χωρικό Σχεδιασμό και κατέθεσε πρόταση για την ψήφιση τροπολογιών μόνο με ενισχυμένη πλειοψηφία 200 βουλευτών

Απο την κοινοβουλευτική συζήτηση του νομοσχεδίου για το Χωρικό Σχεδιασμό αποχώρησε πριν από λίγο το Ποτάμι, διαμαρτυρόμενο για τις δεκάδες τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση και οι βουλευτές λόγω της επικείμενης διακοπής εργασιών του κοινοβουλίου για τα Χριστούγεννα.

Την αποχώρηση από τη συζήτηση ανακοίνωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, καταγγέλλοντας ότι έχουν κατατεθεί ήδη 19 υπουργικές τροπολογίες και 25 βουλευτικές, που αναμένεται να ψηφισθούν το απόγευμα. «Δεν δεχόμαστε εκπρόθεσμες, ακοστολόγητες και άσχετες τροπολογίες», ξεκαθάρισε ο κ. Μαυρωτάς και υπενθύμισε ότι αυτή η πρακτική παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Μαυρωτάς κατέθεσε μάλιστα πρόταση εκ μέρους του Ποταμιού για να τεθεί ως προϋπόθεση της ψήφισης των τροπολογιών η ύπαρξη ενισχυμένης πλειοψηφίας τουλάχιστον 200 βουλευτών ή των μισών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα