Αποκάλυψη Τσίπρα για Κρητικό μεσάζοντα στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Αποκάλυψη Τσίπρα για Κρητικό μεσάζοντα στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την επερώτηση 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα:"Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Προ ημερησίας για τη φοροδιαφυγή προανήγγειλε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας στο Μητσοτάκη "εγώ δε φοβάμαι τίποτε" και παραπέμποντας στα απόρρητα τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ με τον πρέσβη στο Ριαντ σύμφωνα με τα οποία το πρόσωπο που επκαλείται η ΝΔ ως πραγματικό εκπρόσωπο της Σ.Αραβίας ήταν ο Ζορζ Σφακιανάκης

Για βρώμικο παιχνίδι και γκεμπελισμό σε συμπαιγνία με “λόμπι ΜΜΕ” με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, επειδή όπως είπε θέλει να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και βγάζει τη χώρα από το πρόγραμμα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατα τη συζήτηση της επερώτησης για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην κατηγορία ο Βασίλης Παπαδόπουλος, με τον οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση τη συμφωνία, ήταν μεσάζοντας και όχι εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης, παράπεμψε τον κ.Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων στα απορρητα, ειδικού χειρισμού, τηλεγραφήματα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριαντ (τα οποία δεν κατέθεσε στα πρακτικά λόγω απορρήτου, αλλά διευκρίνισε ότι μπορούν να τα διαβάσουν οι πρόεδροι των κομμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών). Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, από την επικοινωνία αυτή καταρρίπτεται το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριαντ είχε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών πως ο κ.Παπαδόπουλος δεν ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών τα οποία επικαλέστηκε ο κ.Τσίπρας, προκύπτει ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης του κ.Παπαδόπουλου ως επίσημου εκπροσώπου της σαουδαραβικής κυβέρνησης, έστειλε τηλεγράφημα στον υπουργό Εξωτερικών που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας, η οποία εφέρετο να έχει παραστεί στο υπουργικό συμβούλιο της αραβικής χώρας και η οποία εκτιμούσε πως πρέπει να έρθει ο ίδιος ο υπουργός στην Αθήνα για να διαβουλευθεί, προκειμένου να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα την αγορά του υλικού.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριαντ να κατονομάσει την πηγή του -και ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πλην των υπουργών ουδείς τρίτος παρίσταται στα υπουργικά συμβούλια της χώρας του. “Και φαντάζεστε ότι η πηγή ήταν κάποιος Σαουδάραβας, υπουργός, πρίγκηπας, έστω πριγκηπόπουλο. Η πηγή ήταν ο κ.Ζορζ Σφακιανάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης!” αποκάλυψε ο κ.Τσίπρας.

“Άλλος ενδιάμεσος! Που στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει μία τιμή καλύτερη για τη σαουδαραβική πλευρά. Στη χειρότερη περίπτωση, τι να φανταστώ εγώ; Το ποιος είναι αυτός, να το βρείτε εσείς. Εγώ το μόνο που βρήκα είναι ότι υπήρξε σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 επί Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να είναι εντιμότατος, αλλά δεν είναι η σαουδαραβική πλευρά όπως ισχυριστήκατε, είναι ενδιάμεσος κι αυτός”, συνέχισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τον κ.Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα.

“Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή” πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε εξαρχής ότι ζήτησε την αναβολή της συζήτησης της επερώτησης και ήρθε στη Βουλή διότι όπως είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ “Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτε κ.Μητσοτάκη, για αυτό και δε φοβάμαι τίποτε”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι “είμαι εδώ μέσα για να υπερασπιστώ το φως, γιατί  επί 15 ημέρες ο λαός ακούει μόνο άναρθρες κραυγές και σκόρπιες λέξεις”.

Υποστήριξε δε απευθυνόμενος στον κ.Μητσοτάκη ότι “όλως τυχαίως εδώ και 15 ημέρες, μόλις στην επικαιρότητα ευρέθησαν τα λεγόμενα Paradise Papers μετά την ατυχή ερώτηση που καταθέσατε για τη βία και βρεθήκατε απολογούμενος για τη συνομιλία του γραμματέα σας με κυκλώματα βίας, μετά την κατάθεση του γραμματέως του Χριστοφοράκου όλως τυχαίως ξεκίνησε ένα κρεσέντο από τα ΜΜΕ”.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την καθοδηγεί ένα μιντιακό λόμπι, το οποίο δε θέλει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, και υποστήριξε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιείται ο Πάνος Καμμένος. “Δε θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή. Αφού ξεχείλωσε η παρένθεση και βγαίνουμε από την κρίση, θέλετε να δημιουργήσετε συνθήκες αποσταθεροποίησης, θεωρώντας τον αδύναμο κρίκο, ώστε να μη βγάλει αυτή η κυβέρνηση τη χώρα από την κρίση”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Βλέπετε ότι αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί όπου εσείς αποτύχατε. Βλέπετε ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και θα κερδίσει και τις επομενες εκλογες”, κατηγορώντας συνεπώς ΝΔ και ΜΜΕ για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα