Απόψε η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Προϋπολογισμό

Απόψε η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Προϋπολογισμό
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, answering questions, at the parliament plenum, in Athens, on Nov 11, 2017 / , , 11 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2018 τίθεται το βράδυ σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης για οικονομία, διαφθορά, Πόθεν Έσχες και offshore

Με τις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών και την μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018.

Τη συνεδρίαση θα κλείσει το βράδυ ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία η οποία εκλαμβάνει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στη μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο 2018 αλλά και την ασκούμενη οικονομική πολιτική που η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ως εξοντωτική για τη μεσαία τάξη.

Αντιπαράθεση αναμένεται όμως και για το θέμα της διαφθοράς και των offshore αφού σήμερα το πρωί συνεδριάζει στη Βουλή η επιτροπή Πόθεν Έσχες με αντικείμενο συζήτησης και τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση του Κρατικού Προϋπολογισμού θα τοποθετηθεί και ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είχε χθες οξύτατη αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελο Βενιζέλο για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στο βήμα της Ολομέλειας θα ανέβει και η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου η οποία θα παρουσιάσει την κυβερνητική πρωτοβουλία για τη στήριξη των νέων ανέργων με το ποσό των 400 ευρώ.

Εστία αντιπαράθεσης αποτελεί, όμως, και η υπόθεση των ενστάσεων της Δικαιοσύνης στους ελέγχους Πόθεν Έσχες στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε τη σχετική νομοθεσία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ξεκαθάρισε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί εξαιρέσεις από τον έλεγχο Πόθεν Έσχες και αναμένεται σήμερα και η τοποθέτηση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα