Αποστάσεις του ΠΑΣΟΚ από τη «συγκάλυψη» της λίστας Μπόργκιανς

Συζήτησητων άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτησητων άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εμπλέκει στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της λίστας φοροφυγάδων. «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει ενιαία ευθύνη» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Να διαχωρίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ από τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση Σαμαρά για συγκάλυψη της λίστας φοροφυγάδων της Βόρειας Ρηνανίας επιχείρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι ντροπή να εμπλέκεται στην υπόθεση η Χαριλάου Τρικούπη και ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

«Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος που -κατά τη γνώμη σας- έχει διαπράξει κάτι κακό αλλά επιμένετε να στρέφεστε κατά του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, που απεκάλυψε την υπόθεση. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε πλιάτσικο στην παράταξή μας» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε «ντροπή» να εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της μη παραλαβής της λίστας Μπόργιανς από την τότε κυβέρνηση. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Καραγιαννίδη να ζητήσει συγγνώμη για τις "ανακρίβειές" του.

«Η συγκυβέρνηση είχε ενιαίο χαρακτήρα» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Καραγιαννίδης και υποστήριξε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ γνώριζε από τον Οκτώβριο του 2012 ότι ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσενλτορφ απέρριψε την λίστα φοροφυγάδων κατόπιν σχετικής εντολής του επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε, μάλιστα, ότι μετά την αποκάλυψη των σχετικών εγγράφων εκείνος που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο διέψευδε ότι η κυβέρνηση απέρριψε τη λίστα των φοροφυγάδων.

ADVERTISING

SHARE: