Αποστόλου: Οι ακρότητες αμαυρώνουν την ιστορία του αγροτικού κινήματος

Protest rally by farmers from Crete outside the Ministry of Agriculture Development, in Athens, Greece on February 12, 2016. /          ,   12  2016.
Protest rally by farmers from Crete outside the Ministry of Agriculture Development, in Athens, Greece on February 12, 2016. / , 12 2016. SOOC

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία. «Οι αγρότες αντιδρούν γιατί η κυβέρνηση τους είπε ψέματα» σχολίασε ο Νίκος Δένδιας

Την καταδίκη των ακραίων συμπεριφορών των αγροτών ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου με αφορμή την επίθεση στο υπουργείο και κάλεσε τους εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία.

«Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών» τόνισε ο κ. Αποστόλου σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος όροφος του υπουργείου υπέστη ζημιές και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων» ανέφερε. Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών «οφείλουν να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές». «Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας να προστεθούν τέτοιες μαύρες σελίδες στην ιστορία του» είπε και κάλεσε τους αγρότες να έρθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό. «Για την κυβέρνηση και το υπουργείο ο δρόμος είναι ένας: αυτός του διαλόγου, για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και αυτόν ήδη έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός» σημείωσε.

Στα έκτροπα αναφέρθηκε εντός της Ολομέλειας της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ο οποίος εξέφρασε μεν την λύπη του αλλά επισήμανε ότι οι βίαιες αντιδράσεις προκλήθηκαν από τα ψέματα της κυβέρνησης. «Μαθαίνω με λύπη ότι έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γίνονται έντονα επεισόδια. Γιατί οι αγρότες είναι εναντίον σας; Γιατί οι επαγγελματίες είναι εναντίον σας; Γιατί οι πάντες είναι εναντίον σας;» διερωτήθηκε στρεφόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «είναι εναντίον σας για έναν λόγο: Γιατί τους είπατε απόλυτα ψέματα και διότι κάνετε απολύτως τα ανάποδα από αυτά για τα οποία εκλεχθήκατε».

ADVERTISING

SHARE: