Αποστόλου: Περιμένουμε κι άλλα αιτήματα αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αποστόλου: Περιμένουμε κι άλλα αιτήματα αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στη συνέχιση και διεύρυνση του διαλόγου με εκπροσώπους των μπλόκων για το ασφαλιστικό στοχεύει η κυβέρνηση. Η πρώτη πρόταση αγροτικής επιτροπής κατατέθηκε στο Μαξίμου από το Δημογιάννη

Θετικό ότι ανταποκρίνονται οι αγρότες στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από το περιστύλιο της Βουλής, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρης Δημογιάννης, ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος μπλόκων που μετέβη στο Μαξίμου για να επιδόσει πρόταση με θέσεις, πάνω στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση θα αναμείνει όμως να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό,  με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αποστόλου και ενημέρωσε: «Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά αυτήν την ώρα προέχει η αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρενέβη λοιπόν για να δηλώσει ότι η κυβέρνηση περιμένει και άλλα αιτήαμτα εκ μέρους των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποιος το Σαββατοκύριακο είχε επαφές με τον κ.Απόστολου αλλά και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο με αντικείμενο την αντιπρόταση της κυβέρνησης προς τα μπλόκα και τους παραγωγούς που θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Πιο ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς ασφαλιστικών εισφορών, αλλά το μητρώο των κατ’ επάγγελμα και το φλέγον για τους αγρότες ζήτημα διατήρησης ή μη και του ασφαλιστικού χαρακτήρα του ΟΓΑ, είναι τα βασικά ζητήματα που συζητά η κυβέρνηση, η οποία όμως πρέπει να συνυπολογίσει και (αναμενόμενες) αντιδράσεις των δανειστών σε όποια κίνηση, την ώρα ειδικά που η διαπραγμάτευση παραμένει στον αέρα.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη υποσχεθεί πως δεν θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των αγροτών για το 2016.

Στο Μαξίμου επιθυμούν το συντομότερο δυνατό να αντιστρέψουν το κλίμα από τις εικόνες με τον προπηλακισμό των βουλευτών, καθώς γνωρίζουν καλά πως λειτουργούν αποθαρρυντικά για το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κ.Δημογιάννης πάντως, που μετέβη ήδη στο Μαξίμου, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: “Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων. Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα”, ενώ στη συνέχει ξεκαθάρισε ότι η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δίνει προθεσμία 48 ωρών στην κυβέρνηση για να απαντήσει επί των αιτημάτων της και από αυτή την απάντηση θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση των αγροτών που εκπροσωπεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα