Αρρυθμίες στο Κίνημα Αλλαγής λόγω ‘αλλεργίας’ του Ποταμιού στις απεργίες

Αρρυθμίες στο Κίνημα Αλλαγής λόγω ‘αλλεργίας’ του Ποταμιού στις απεργίες
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Με διαφορετική γραμμή στη διάταξη για την απεργία θα προσέλθουν στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνοσχέδιο ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να δηλώσει "παρών", ενώ η Γεννηματά προκρίνει την καταψήφιση

Τις πρώτες “αρρυθμίες” στην κοινή δράση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (ΔΗΣΥ, Ποτάμι) που απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής, δημιουργεί η απόφαση της Σεβαστουπόλεως να δηλώσει “παρών” στην ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση για τον τρόπο λήψης απόφασης για την προκήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια και επιχειρησιακά σωματεία, στα πλαίσια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν την διάταξη, όπως και ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο. Από την άλλη, στο Ποτάμι, όντας από θέση αρχής “αλλεργικοί” απέναντι στην συνδικαλιστική δράση (την περίοδο που διεκδικούσε την ηγεσία της κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε στο πρόγραμμα του τον αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τον νέο φορέα) θεωρούν ότι η ρύθμιση κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι θα έπρεπε να υπερψηφιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της “μίνι” συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη, αποφασίστηκε το Ποτάμι να διαφοροποιήσει τη θέση του από τη ΔΗΣΥ, “εμμένοντας στις αρχές του” όπως δήλωσαν στελέχη του κόμματος, παρά τη διαφωνία του Σπύρου Λυκούδη που πρότεινε την καταψήφιση της διάταξης. Από την Σεβαστουπόλεως δεν θεωρούν την συγκεκριμένη κίνηση “προβληματική πολιτικά”, αφού όπως προσθέτουν “οι όποιες διαφοροποιήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δημοκρατικού διαλόγου”.

Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα επαναφέρει στο προσκήνιο την συζήτηση για την διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων που απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα