Αθανασίου: Άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων

Αθανασίου: Άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη απ' τον νόμο διαδικασία για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευόμενων

Άκυρες χαρακτήρισε τις μαρτυρικές καταθέσεις υπό καθεστώς προστασίας για την υπόθεση Novartis ο Χάρης Αθανασίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα – όπως διαπίστωσε ο ίδιος διαβάζοντας τη δικογραφία – και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των υστέρων.

Το ίδιο είπε και στα Παραπολιτικά, όπου σχολίασε ότι: «Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι άκυρες αφού η διαδικασία δεν έγινε σωστά. Λείπει η “άδεια” από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου στον οποίο όφειλε να απευθυνθεί η κ. Τουλουπάκη, για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος σε “προστατευόμενους μάρτυρες”».

Ακόμη ανέφερε πως στην προσθήκη που έκανε ο ο ίδιος το 2014 στο νόμο Βενιζέλου του 2001, για να μπορέσει να μπει κάποιος σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα δεν αρκούσε μόνο η πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών Διαφθοράς, αλλά χρειάζεται η έγγραφη άδεια του εισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα