Αθανασίου: Άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη απ' τον νόμο διαδικασία για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευόμενων

Άκυρες χαρακτήρισε τις μαρτυρικές καταθέσεις υπό καθεστώς προστασίας για την υπόθεση Novartis ο Χάρης Αθανασίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα - όπως διαπίστωσε ο ίδιος διαβάζοντας τη δικογραφία - και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των υστέρων.

Το ίδιο είπε και στα Παραπολιτικά, όπου σχολίασε ότι: «Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι άκυρες αφού η διαδικασία δεν έγινε σωστά. Λείπει η "άδεια" από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου στον οποίο όφειλε να απευθυνθεί η κ. Τουλουπάκη, για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος σε "προστατευόμενους μάρτυρες"».

Ακόμη ανέφερε πως στην προσθήκη που έκανε ο ο ίδιος το 2014 στο νόμο Βενιζέλου του 2001, για να μπορέσει να μπει κάποιος σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα δεν αρκούσε μόνο η πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών Διαφθοράς, αλλά χρειάζεται η έγγραφη άδεια του εισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπυράκη καλεί ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει άμεσα πρόταση για προανακριτική για τη Novartis

Αβραμόπουλος για Novartis: Ψευδομάρτυρες κουκουλοφόροι - Θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους

Προανακριτική για Novartis θα προτείνει ο Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: