Αθήνα καλεί Λονδίνο για το Κυπριακό

Αθήνα καλεί Λονδίνο για το Κυπριακό
Δεύετρη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τη Βρετανίδα ομόλογο του Τερέζα Μέι εν όψει της πολυμερούς της Γενεύης και ζήτησε την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδος σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη.

O πρωθυπουργός ζήτησε την υποστήριξη της κ. Μέι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας θα έχει επαφές εν όψει της πολυμερούς της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σταθερή θέση της Αθήνας αποτελεί εξάλλου ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή της Ε..Ε στην πολυμερή Διάσκεψη, κάτι που και η ίδια η λΕνωση επιθυμεί. ‘Αλλωστε όπως σημειώνουν από το Μαξίμου η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κράτος -μέλος της Ε.Ε. και ως εκ τούτου το Κυπριακό αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Η Μ.Βρετανία όμως έχει ειδικό βάρος στο Κυπριακό εκ των πραγμάτων, για αυτό και ο κ.Τσίπρας ξεκίνησε τον κύκλο των ευρωπαϊκών και διεθνών επαφών του επικοινωνώντας πρώτα με το Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά σειρά κοινοβουλευτικής ισχύος. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εν συνεχεία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 12.00 το μεσημέρι, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 14:00, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στις 17:00, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στις 19:30 και, τέλος, μία ώρα μετά, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα