Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα Βουλγαρία και Ρουμανία να ενταχθούν πλήρως στη ζώνη του Σένγκεν

Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα Βουλγαρία και Ρουμανία να ενταχθούν πλήρως στη ζώνη του Σένγκεν

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η πολιτική κατάργησης της θεώρησης των διαβατηρίων που αφορά σε όλους τους πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων είναι σημαντική και φέρνει πιο κοντά τις χώρες και τους λαούς της περιοχής

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ζωτικής σημασίας η στενή και σταθερή σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων με προοπτική την πλήρη ένταξή τους, αν και εφόσον εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις», δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στο Οικουμενικό Φόρουμ των Δελφών.

Σε ότι αφορά στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «ήρθε η ώρα να ενταχθούν πλήρως στη ζώνη του Σένγκεν».

Επισήμανε ακόμα ότι η πολιτική κατάργησης της θεώρησης των διαβατηρίων που αφορά σε όλους τους πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων είναι σημαντική και φέρνει πιο κοντά τις χώρες και τους λαούς της περιοχής.

Ο κ.Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόνισε πως η περιοχή μας βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας που εκτείνεται από την Τυνησία μέχρι την Ουκρανία και γι αυτό η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα για όλους, αλλά και η συνεργασία είναι βασικές προϋποθέσεις για τα κοινά μελλοντικά μας βήματα.

Παράλληλα επισήμανε ότι στην Ευρώπη έχουμε ανησυχητικά δείγματα στροφής πολιτικών ηγεσιών προς το εσωτερικό των χωρών τους, προς το εκλογικό τους κοινό, με άλλα λόγια, αγνοώντας τη μεγάλη εικόνα και τις προκλήσεις και σημείωσε πως χρειαζόμαστε κοινές λύσεις στη βάση των αρχών της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας και της ενότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα