Αβραμόπουλος: Το μεταναστευτικό δίχασε την Ευρώπη αλλά ένωσε τα κόμματα στην Ελλάδα

default image

Το μήνυμα πως οι παθογένειες του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν στην κρίση δεν πρέπει να αποδοθούν στην Ευρώπη επισήμανε ο επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ

Για «υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης» έκανε λόγο στον χαιρετισμό στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καλείται να παίξει το δικό της ρόλο στην πορεία ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα καλείται να ορθώσει «κοινό μέτωπο» με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη μπροστά στο «ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού».

Μάλιστα αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, στον απόηχο των προτάσεων Τουσκ λέγοντας με νόημα ότι «δίχασε την Ευρώπη, αλλά ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών». Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ «πρωταγωνιστεί εκ των πραγμάτων σε αυτή την ιστορική εποχή ως η κατεξοχήν ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη».

Κάλεσε μάλιστα σε «διασφάλιση», «εμβάθυνση» και «ενίσχυση» των δεσμών Ελλάδας και Ευρώπης λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά ότι «το επισημαίνω αυτό γιατί παρατηρώ πως επιχειρείται τα τελευταία χρόνια να αποδοθούν στην Ευρώπη τα λάθη και οι παθογένειες του ελληνικού κράτους και του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που οδήγησαν στην βαθιά οικονομική κρίση».

Από εκεί και πέρα έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι «αυτό εγγυάται η ΝΔ και αυτά είναι χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτικού λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ιδιότητες που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πέραν από ιδεολογικές και άλλες διαφορές καλούνται να συμμεριστούν και να υιοθετήσουν».

Φωτογραφία αρχείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα