Χαμός στη Βουλή από Αγοραστό – Πατούλη ενόψει της κατάθεσης του Κλεισθένη

Χαμός στη Βουλή από Αγοραστό – Πατούλη ενόψει της κατάθεσης του Κλεισθένη
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης Eurokinissi

Αποβλήθηκε ο Κώστας Αγοραστός, αποχώρησε ο Γιώργος Πατούλης. Αμφότεροι εξαπέλυσαν μύδρους κατά της εφαρμογής συστήματος απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησαν απόσυρση του Κλεισθένη

Στον αέρα τινάχθηκε η κοινοβουλευτική συζήτηση για τον Κλεισθένη πριν καν κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αντιπαράθεση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αρμόδια επιτροπή με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) Κώστα Αγοραστό να αποβάλλεται από την αίθουσα μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη να αποχωρεί οικειοθελώς σε σχεδόν έξαλλη κατάσταση.

Ο κ. Αγοραστός και ο κ. Πουλάκης αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις αποκαλώντας ο ένας τον άλλο «κωλοτούμπα» με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Γάκης να αποβάλλει τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ καταλογίζοντάς του ότι διέκοπτε συνεχώς. Από την αίθουσα έφυγε όμως διαμαρτυρόμενος και ο Γιώργος Πατούλης μετά από φοβερούς διαπληκτισμούς με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο κ. Πατούλης ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον Κλεισθένη από τη διαβούλευση ασκώντας σκληρή κριτική στη σχεδιαζόμενη εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Αγοραστός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την απλή αναλογική «παίζει κυνικά παιχνίδια εξουσίας και επιδίδεται σε κόλπα χειραγώγησης της κοινής γνώμης». Χαρακτήρισε μάλιστα «δόλια, σκοτεινή και ύποπτη» την απλή αναλογική. Κατήγγειλε ακόμη ότι δεν υπήρξε ειλικρινής διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι οι θέσεις της δεν έγιναν σεβαστές. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης προανήγγειλε ότι σήμερα θα κατατεθούν ψηφίσματα κατά του «Κλεισθένη» από τις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων, που σε ποσοστό 91% είναι κατά του νομοσχεδίου και ζητούν την απόσυρσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα