Χαμός στην ΑΔΕΔΥ. Σύνεδρος επιχείρησε να ψηφίσει με το διαβατήριο στελέχους της ΔΑΚΕ

Χαμός στην ΑΔΕΔΥ. Σύνεδρος επιχείρησε να ψηφίσει με το διαβατήριο στελέχους της ΔΑΚΕ

Σύνεδρος από τον χώρο των τελωνειακών επιχείρησε να ψηφίσει στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, με διαβατήριο άλλου προσώπου. Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι τα στελέχη που κατηγορούνται για τη λαθροχειρία παραιτήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την εμπλοκή του πρώην γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη. Τι απαντά ο ίδιος

Μεγάλη ένταση επικράτησε την τελευταία μέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου, όταν σύνεδρος από το χώρο των τελωνειακών επιχείρησε να ψηφίσει με διαβατήριο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Όπως καταγγέλθηκε στο συνέδριο, τα ψευδή στοιχεία που έφερε ανήκαν σε πρόσωπο που ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ, ο οποίος δεν βρισκόταν στον χώρο.

Ο άνθρωπος που επιχείρησε να ψηφίσει με ψευδή στοιχεία έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την αυτόφωρο διαδικασία. Καθώς όμως ήταν κατ έγκληση και δεν έγινε μήνυση, δεν ασκήθηκε δίωξη και το ζήτημα από αστυνομικής πλευράς έληξε εκεί, ενώ συνεχίστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι δεν είναι το μόνο.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν στη συνέχεια ότι: «Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

Το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου φέρεται να χρησιμοποίησε ο σύνεδρος που επιχείρησε τη λαθροχειρία ήταν ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Ο κ.Σπανάκης σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει άγνοια για τα τεκταινόμενα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, διαψεύδει ότι έχει παραιτηθεί και αναφέρει ότι έχει ζητήσει από το δικηγόρο του να ερευνήσει τι συνέβη.

Πληροφορίες από το κόμμα της ΝΔ ωστόσο επιβεβαίωνουν ότι έχει παραιτηθεί από γραμματέας Οργανωτικού.

Κυβερνητικές πηγές: Με... νοθεία, ονειρεύεται να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα, τη δεύτερη μέσα σε μιάμιση ώρα, επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, τη φορά αυτή για το θέμα που δημιουργήθηκε στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Για «συμφωνία της.... λαθροχειρίας», κάνουν λόγο οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας την «είδηση, που η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να "εξαφανίσει", και η οποία δεν είναι άλλη από το ότι «σύνεδρος της ΔΑΚΕ επιχείρησε να ψηφίσει για άλλο στέλεχος της ΔΑΚΕ, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του τελευταίου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στέλεχος της ΔΑΚΕ, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου από την αστυνομία. "Πηγές" (!) της ΝΔ, με ανακοίνωση τους, σημειώνουν ότι "τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές". Η ΝΔ, λοιπόν, θεωρεί ότι με μια ανακοίνωση ("πηγών" της...) "ξεπλένει" την ηγεσία της και την απαλλάσσει από κάθε ευθύνη (και πολιτική, εκτός από ηθική) για τα στελέχη της που επεχείρησαν λαθροχειρία - σε βαθμό αυτοφώρου! Οι "πηγές" ξεχνούν να μας πουν ότι δεν είναι το οποιοδήποτε, τυχαίο, στέλεχος, αλλά ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ που διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016!», επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Και προσθέτουν: «Ο άνθρωπος, δηλαδή, που διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, εμπλέκεται σε λαθροχειρία! Με το διαβατήριο του (το πιο πιθανό είναι να του… έπεσε και εν αγνοία του να το χρησιμοποίησαν!) προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα ψηφοφορίας!

Αυτές είναι, λοιπόν, οι πρακτικές των ανθρώπων του στενού κύκλου του κ. Μητσοτάκη και της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Έτσι πιστεύει ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αλλάξει τους συσχετισμούς στα συνδικάτα! Αυτά είναι τα δείγματα γραφής των "άριστων" και των "άξιων" που περιβάλλουν τον πρόεδρο της ΝΔ και θέλουν να ξανακυβερνήσουν τον τόπο!».

Το κυβερνητικό σχόλιο συνεχίζει ως εξής: «Οι "πηγές" της ΝΔ έκαναν αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, -η ηγεσία της ΝΔ γιατί δεν παίρνει επίσημα θέση; Μήπως γιατί μόλις ξεχαστεί το γεγονός τα συγκεκριμένα στελέχη θα επιστρέψουν και πάλι στην υπηρεσία του κόμματος; Οι άνθρωποι του Κυρ. Μητσοτάκη δεν χάνονται! 'Αλλωστε η "συμφωνία της αλήθειας" είναι αποτέλεσμα πολλών ψεμάτων. Και περιλαμβάνει ψέματα, λαθροχειρίες, αυτόφωρες διαδικασίες. Έτσι ονειρεύεται να κυβερνήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Με νοθεία...».

Ενώ εν είδει επιλόγου, οι κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν επίθεση και κατά του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη: «Απέστειλε θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της ΔΑΚΕ. Και υποστηρίζει ότι με τη ΔΑΚΕ "θα δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας". Μάλλον με την... αυτόφωρη διαδικασία, κ. Αυγενάκη!», καταλήγει το σχόλιο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την λαθροχειρία στελεχών της ΝΔ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

"Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκεκριμένα, ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, έστειλε «αντικαταστάτη» στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών.

Για... κακή το τύχη, όμως, ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω.

Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα «φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς".

Η απάντηση Σπανάκη

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βασίλης Σπανάκης υπογράμμισε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην απόπειρα λαθροχειρία που επιχειρήθηκε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και κατέστησε σαφές ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει:

«Έπειτα από διάσταση που πήρε γεγονός που συνέβη σήμερα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, για το οποίο ουδεμία ανάμειξη είχα και το πληροφορήθηκα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για λόγους δεοντολογίας και προσωπικής αξιοπρέπειας έθεσα στην διάθεση του Προέδρου του κόμματος την παραίτησή μου από Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη μου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: