Χατζηδάκης: Η όποια διαπραγμάτευση έγινε εις βάρος του ιδιωτικού τομέα

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

“Οι επενδύσεις δεν είναι ούτε αριστερές ούτε δεξιές. Είναι απλά χρήσιμες για να βρει ο άνεργος δουλειά” τόνισε ο πρώην υπουργός σε διεθνές συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι και η καλύτερη συμφωνία δε θα λειτουργήσει χωρίς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία και επενδύσεις

Σε ομιλία του σε διεθνές συνέδριο με θέμα “Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την ελληνική οικονομία”, ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι: “Η όποια διαπραγμάτευση έχει γίνει με τους δανειστές μέχρι σήμερα έγινε σε βάρος του ιδιωτικού τομέα και οδήγησε σε υφεσιακά αποτελέσματα.”

Τόνισε επίσης ότι: “Και την καλύτερη συμφωνία να πετύχουμε δεν πρόκειται να λειτουργήσει χωρίς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την οικονομία και επενδύσεις.”

Ο πρώην υπουργός επισήμανε: “Πρέπει να κάνουμε μια βασική στροφή στον τόπο μας. Πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή πλούτου και όχι στην αναδιανομή φτώχειας. Πρέπει να συζητήσουμε επιθετικά για την ελληνική οικονομία. Για στροφή στις επενδύσεις, στροφή στην απασχόληση, στροφή στις εξαγωγές”, σχολιάζοντας: “Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με ψευδαισθήσεις.”

Έφερε μάλιστα το εξής παράδειγμα: “Όπως ένας ξυλοκόπος δεν πάει να κόψει ξύλα σε ένα δάσος που φλέγεται έτσι και ένας επενδυτής δεν θα πάει να επενδύσει σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει η στοιχειώδης συνεννόηση.”

“Κάποιοι επενδυτές που θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα βλέπουν τον λαϊκισμό και τον εθνικό αλληλοσπαραγμό που τους κάνει πολύ διστακτικούς”, υποστήριξε επίσης ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Οι επενδύσεις δεν είναι ούτε δεξιές ούτε αριστερές. Είναι απλά χρήσιμες για να βρουν οι άνεργοι δουλειά”.

Για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική πρέπει να το κάνουμε με εθνική συνεννόηση και να μένουμε μακριά από τον λαϊκισμό, σημείωσε επίσης, αναφέροντας ως προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων τη ρευστότητα, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, την ανταγωνιστικότητα της δημόσιας διοίκησης και τις εξαγωγές. “Να τα δούμε μαζί χωρίς υπεραπλουστεύσεις” είπε καταλήγοντας: “Αν θέλουμε να υπηρετήσουμε πραγματικά τους φτωχούς ανθρώπους και τους ανέργους πρέπει να απενεχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε εκλογικό συναγερμό η Ν.Δ. Ο Σαμαράς σκέπτεται τώρα το 'ναι' στη συμφωνία

Σαμαράς: Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιστρέψει στην ύφεση

ADVERTISING

SHARE: