Χατζηδάκης: Να αποσυρθεί η 13η σύνταξη μέχρι να πάρει έγκριση των δανειστών

Χατζηδάκης: Να αποσυρθεί η 13η σύνταξη μέχρι να πάρει έγκριση των δανειστών

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν την ενδιαφέρουν οι συνταξιούχοι, αλλά επιδιώκει να περιορίσει την ήττα της στις εκλογές. Η Ν.Δ. επιμένει στο 'παρών' αν δεν αποσυρθεί η τροπολογία

Νέα πρόταση για την απόσυρση της τροπολογίας για την καταβολή της 13ης σύνταξης κατέθεσε στη Βουλή η Ν.Δ. μέσω του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τη ρύθμιση, αν πάρει στο μέλλον την έγκριση και των δανειστών.

Ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης της Ν.Δ. να δηλώσει «παρών» σε λίγες ώρες στην ονομαστική ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη αλλά ταυτόχρονα πρότεινε στην κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη προκειμένου να πάρει την έγκριση των δανειστών. Σημείωσε, μάλιστα ότι, αν τα ευρωπαϊκά όργανα εγκρίνουν την τροπολογία, τότε θα τη στηρίξει και η Ν.Δ.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι «παίζει θέατρο» με τους συνταξιούχους και δεν ενδιαφέρεται για τη στήριξή τους. «Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να περιορίσει την ήττα της στις εκλογές», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «τυχοδιωκτισμό».

Με την πρόταση του κ. Χατζηδάκη συντάχθηκε και ο Γιάννης Βρούτσης. "Κρατήστε το βοήθημα, αλλά μην παίζετε με την τύχη της χώρας" είπε ο κ. Βρούτσης.

ADVERTISING

SHARE: