Χατζηδάκης: Στην Ειδομένη υπονομεύεται η δραστηριότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χατζηδάκης: Στην Ειδομένη υπονομεύεται η δραστηριότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Για 25 ημέρες, πριν λίγους μήνες, και για 35 ημέρες τώρα, η βασική πρόσβαση της χώρας σιδηροδρομικά προς την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ειδομένη είναι κλειστή" αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης (Vid)

«Στην Ειδομένη η κυβέρνηση βλέπει τα τρένα να σταματούν, αλλά η ζημία για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι μεγάλη», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή σε συζήτηση  σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στη Βουλή ανέφερε: «Για 25 ημέρες, πριν λίγους μήνες, και  για 35 ημέρες τώρα, η βασική πρόσβαση της χώρας σιδηροδρομικά προς την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ειδομένη είναι κλειστή. Για 2 μήνες συνολικά ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ελληνικές επιχειρήσεις υφίστανται  σημαντική ζημία και η κυβέρνηση βλέπει στην Ειδομένη τα τρένα να σταματούν!».

«Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι από την Ειδομένη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ζημιά 3 εκατ. ευρώ. Λες και είναι στραγάλια», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οριακά κερδοφόρα. Με τα 3 εκατ. ευρώ ζημιά στην Ειδομένη γίνεται ζημιογόνα. Πως θα γίνει αναστροφή της ζημιάς»;

«Στην Ειδομένη υπονομεύεται η δραστηριότητα της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Η ζημιά για την οικονομία μπορεί να είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση ψελλίζει ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Μήπως πρέπει να έρθει το ΝΑΤΟ για να ανοίξει τη σιδηροδρομική  γραμμή της Ειδομένης;», είπε ο  Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Η κυβέρνηση κατάφερε 2 φορές να ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, αλλά μετά την παράτησε. Δεν της ζητάμε, λοιπόν, να κάνει κάτι αδύνατο. Το υπουργείο  Δημόσιας Τάξης δεν είναι σε άλλη κυβέρνηση. Όλοι μαζί  να κάνουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να μείνει ανοιχτή τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα