Χωρίς επιστροφή η διαγραφή Παπακώστα από τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Χωρίς επιστροφή η διαγραφή Παπακώστα από τη ΝΔ του Μητσοτάκη
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on March 16, 2017. / , , 16 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Οι σχέσεις Μητσοτάκη και Παπακώστα πριν τη διαγραφή της τελευταίας από τη ΝΔ. Η επόμενη μέρα σε ΝΔ και για την ανεξάρτητη βουλευτή. Η εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο θέμα

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα στη διαγραφή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας αναίτια και ανυπαίτια την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τη θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Από την άλλη πλευρά οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαγραφή της κας Παπακώστα από την κοινοβουλευτική ομάδα τη θέτει οριστικά εκτός του κόμματος και ως εκ τούτου δεν αφήνουν περιθώρια επιστροφής της στις γαλάζιες λίστες για τις επόμενες εκλογές.

Κατά πολλούς η εξέλιξη αυτή ήταν θέμα χρόνου καθώς και οι δύο πλευρές είχαν εμφανίσει διάσταση απόψεων σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως το αίτημα των εκλογών και η στάση της ΝΔ στη δεύτερη αξιολόγηση. Ακόμα και οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε η κα. Παπακώστα με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν οφείλονται μόνο στον ανταγωνισμό της Β’ Αθηνών, που ήταν υπαρκτός παράγοντας, αλλά έχουν και ιδεολογική διάσταση και δεν είναι τυχαία και η επιλογή της ανεξάρτητης βουλευτή να κάνει πλείστες αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στις πολιτικές του «μέτρου» και τις «μετριοπάθειας».

Πληροφορίες πάντως θέλουν και την ηγεσία της ΝΔ να είχε προγράψει την τύχη της κας Παπακώστα και δεν θεωρούνταν δεδομένο ακόμα και αν δεν διαγραφόταν ότι θα ήταν εκ νέου υποψήφια στις επόμενες εκλογές, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ θα ήταν αυτοδίκαια υποψήφιοι. Το γεγονός αυτό δείχνει και το βαρύ κλίμα που υπήρχε στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Από εκεί και μετά ο τρόπος της αποπομπής της κας Παπακώστα από τη ΝΔ και η σύνδεση της διαγραφής της με τη αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου τροφοδοτεί σχόλια για φλερτ με τους ΑΝΕΛ. Προφανώς και οι ΑΝΕΛ θα την ήθελαν στις τάξεις τους ωστόσο για την ώρα από την πλευρά της κας Παπακώστα ένα τέτοιο σενάριο παραπέμπει σε επιστημονική φαντασία.

Πάντως στη διαγραφή της κας Παπακώστα ενεπλάκησαν και τα κυβερνητικά κόμματα όπου από κοινού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δια των στελεχών του όσο και οι ΑΝΕΛ κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παράδοση του κόμματος στον Άδωνι Γεωργιάδη και τα ακροδεξιά στελέχη μετατρέποντας τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα