Δ.Καμμένος: Διαφωνώ με όσα είπα για τους Εβραίους

Δ.Καμμένος: Διαφωνώ με όσα είπα για τους Εβραίους
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, αναιρεί όσα έλεγε, καταδικάζει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό και ζητά συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα

Να κάνει μια νέα αρχή στη σχέση του με την Εβραϊκή Κοινότητα θέλει ο Δημήτρης Καμμένος, που από χθες εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που κατά καιρούς έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τις τοποθετήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του facebook, διαφωνεί με τις μέχρι πρότινος απόψεις του οι οποίες τον βρίσκουν μάλιστα κάθετα αντίθετο και ζητά συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα, λέγοντας πως ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

“Θέλω να δηλώσω τόσο η δική μου όσο και άλλες σχετικές αναρτήσεις, προσβλητικές για τους Εβραίους συμπολίτες μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα δήλωσή μου, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό” αναφέρει και ελπίζει σε επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του με τους Εβραίους.

“Ευελπιστώ να αφήσουμε το συμβάν αυτό οριστικά στο παρελθόν όπου ανήκει και μαζί με την Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα, να προχωρήσουμε με ένα πνεύμα συνεργασίας στην προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού μέσα από το νέο μου πια θεσμικό ρόλο, αυτού του Αντιπροέδρου της Βουλής.” σημειώνει.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου:

“Προς αποκατάσταση προηγούμενων δημοσιεύσεών μου στα κοινωνικά δίκτυα που είχαν τύχει αυστηρής κριτικής, θέλω να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά πως ήταν ατυχής η χρήση της φωτογραφίας του στρατοπέδου του Άουσβιτς σε συγκεκριμένη ανάρτησή μου.

Στο παρελθόν είχα αναπαράξει τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους πολίτες και γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Θέλω να δηλώσω τόσο η δική μου όσο και άλλες σχετικές αναρτήσεις, προσβλητικές για τους Εβραίους συμπολίτες μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα δήλωσή μου, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο λόγος μίσους και η βία εναντίον των Εβραίων πολιτών της Ευρώπης, είναι ασυμβίβαστες με τις αξίες της.

Ευελπιστώ να αφήσουμε το συμβάν αυτό οριστικά στο παρελθόν όπου ανήκει και μαζί με την Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα, να προχωρήσουμε με ένα πνεύμα συνεργασίας στην προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού μέσα από το νέο μου πια θεσμικό ρόλο, αυτού του Αντιπροέδρου της Βουλής.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα