Δανέλλης: Έχουμε εκτεθεί διεθνώς με το θέμα της Σ. Αραβίας

Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Προφανώς τα πολεμικά συστήματα και τα πολεμοφόδια δεν τα πουλάς για να βοηθήσεις του κυνηγούς, τόνισε με νόημα ο βουλευτής του Ποταμιού

H χώρα είναι εκτεθειμένη, ο πρωθυπουργός έπρεπε να επιβάλει στον υπουργό (Πάνο Καμένο) του να ακολουθήσει άλλες μεθόδους στις διαπραγματεύσεις. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

«Προφανώς τα πολεμικά συστήματα και τα πολεμοφόδια δεν τα πουλάς για να βοηθήσεις του κυνηγούς, τα πουλάς σε χώρες που είναι σε εμπόλεμη σύρραξη, είτε προετοιμάζονται γι' αυτό, είτε γιατί προασπίζονται μια τέτοια πιθανότητα» σημείωσε και πρόσθεσε: Έχουμε εκτεθεί διεθνώς, γιατί το 2013 η χώρα μας έχει υπογράψει μια σύμβαση, την Arms Trade Treaty, την οποία δεν την έχει επικυρώσει η Βουλή, όμως δεσμευόμαστε ότι σε χώρες που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο δεν πρέπει να πουλάμε όπλα και πολεμοφόδια και υπάρχει υποχρέωση να υποβάλλουμε έκθεση με ποιους γίνονται αγοροπωλησίες όπλων». Για να συνεχίσει: «Και είναι αποδεδειγμένο ότι επιχειρήσαμε να πουλήσουμε όπλα στη Σαουδική Αραβία που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Ακούστε τι δήλωσε:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι

ADVERTISING

SHARE: