Διαψεύδει ο Τσακαλώτος τα περί πακέτου διάσωσης στη γερμανική FAZ

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος τα περί πακέτου διάσωσης στη γερμανική FAZ
Governing council in Maximos Mansion,Athens,on May 10, 2015 / , 10 ,2015 Sooc

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων παρενέβη έπειτα από την δημοσίευση δηλώσεών του στη FAZ προκειμένου να διευκρινίσει πως δεν μίλησε ποτέ περί πακέτου διάσωσης

«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης. Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist (15.5.15), ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αποψινή δήλωσή του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , σύμφωνα με το Ρόιτερς, φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι τα μέρη δεν συζητούν πλέον μόνον σχετικά με τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τους όρους για τη χορήγηση επιπρόσθετου δανεισμού.

«Σχεδόν αφ’ εαυτών, οι δύο διαδικασίες διαπραγμάτευσης πλέον έχουν ενωθεί», φέρεται να είπε ο κ. Τσακαλώτος στη FAZ και πρόσθεσε ότι αναμένει η οριστική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα θα ληφθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα