Διχάζει τη ΝΔ το θέμα της ΣΕΚΑΠ

Διχάζει τη ΝΔ το θέμα της ΣΕΚΑΠ

Διαφωνούν στελέχη της ΝΔ με τη γραμμή του κόμματος για ΣΕΚΑΠ - Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, διαφοροποιήθηκε και ζήτησε να μη σταματήσει η λειτουργία "ούτε για μία ώρα"

Την ώρα που δίνεται ανάσα στην ακριτική επιχείρηση και στους εκατοντάδες εργαζόμενους με την απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής η οποία αναστέλλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008, η Νέα Δημοκρατία καλείται να χειριστεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της.

Στελέχη του κόμματος της Βορείου Ελλάδος εμφανίζονται αντίθετοι με τη “γραμμή” του κόμματος.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τοποθετήθηκε στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” του Xanthi Channel σημειώνοντας ότι η εταιρεία γνώριζε για το πρόστιμο και επισημαίνοντας ότι όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της.

Παράλληλα η ευρωβουλευτής τονίζει ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταβάλει τμηματικά το πρόστιμο η εταιρεία.

Μετά την τοποθέτηση της κ. Σπυράκη, υπήρξαν διαφοροποιήσεις.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός, δήλωσε στο κανάλι της Ξάνθης ότι “η κ. Σπυράκη δεν γνωρίζει καλά το θέμα”.

“Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο… Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός.

Από τη δική του μεριά, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, διαφοροποιήθηκε και εκείνος από την τοποθέτηση της ΝΔ και ζήτησε να μη σταματήσει η λειτουργία “ούτε για μία ώρα”. “Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, και ο Θωμάς Μιχόγλου, δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, ότι πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων για να προσθέσει πως “η εργασία δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα”.

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης καλεί με ψήφισμά του για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν την αδιάκοπη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ανακοπής της διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης του προστίμου δίνει το χρονικό διάστημα προκειμένου η επιχείρηση να «ανασάνει», να συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά και να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Όπως άλλωστε σημειώνει το Έθνος, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πήρε κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το αίτημα της ΣΕΚΑΠ για «πάγωμα» πληρωμής του προστίμου. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας, προχωρώντας παράλληλα σε διοικητικές αλλαγές.

Το Δ.Σ. όρισε ως νομικό – ειδικό σύμβουλο της εταιρείας για τον χειρισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την διαδικασία της πτώχευσης, τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη, με ειδίκευση στα θέματα πτωχευτικού δικαίου, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. που ενέκρινε ο κ.Σωτηριάδης, ορίστηκε ως νέος γενικός διευθυντής της ΣΕΚΑΠ ο κ. Σταύρος – Κωνσταντίνος Παπασπύρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα