Δίκη ΧΑ: Νέες ενστάσεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Ψαρράς καταθέτει στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Ψαρράς καταθέτει στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ούτε σήμερα ξεκίνησε η κατάθεση των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων -Να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου πρότεινε η εισαγγελέας

Χωρίς τέλος είναι οι ενστάσεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τους υπερασπιστές να ζητούν σήμερα την παρουσία δικαστικού λειτουργού στο δωμάτιο από όπου θα καταθέτουν τα πέντε άτομα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν εκ νέου το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά πως θα πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα της ορθής δικονομικής κατάθεσης των μαρτύρων. "Πως θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; Ή εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπάλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;" αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και η εξέτασή τους είναι ιδιαίτερης σημασίας και η παρουσία ενός ή και των δύο αναπληρωματικών δικαστικών από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης τους, αποτελεί την συνέχεια του φυσικού δικαστή, ενώ υπήρξαν αιτήματα να είναι παρόντες οι δικηγόροι στο ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ, ΄όπου θα βρίσκονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να παρασταθεί δικαστικός λειτουργός της συγκεκριμένης σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς και να μην μεταδίδεται η εικόνα από τη ΓΑΔΑ, παρά το αίτημα συνηγόρων.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκφωνήσει την απόφασή του την Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση για τους προστατευόμενους μάρτυρες

ADVERTISING

SHARE: