Δίκη Siemens: Απορρίφθηκε το αίτημα κλήτευσης των Κυρ. Μητσοτάκη και Ντ. Μπακογιάννη

Δίκη Siemens: Απορρίφθηκε το αίτημα κλήτευσης των Κυρ. Μητσοτάκη και Ντ. Μπακογιάννη
Το λογότυπο της γερμανικής Siemens AP

Απορρίφθηκε το αίτημα του συνηγόρου Μαντζουράνη, που ζητούσε να καταθέσουν σε σχέση με τα δώρα που φέρονται να έλαβαν από τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Διαβάστε το σκεπτικό του δικαστηρίου

Με το σκεπτικό ότι η κατάθεση των Κυρ. Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη “δεν αναμένεται να συμβάλλει στην διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμενους, ούτε στην αποδόμηση τους”, το δικαστήριο που ερευνά τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, απέρριψε το αίτημα να κλητευθούν ο πρόεδρος της ΝΔ και η βουλευτής για να εξεταστούν.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της εδρας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος υποστηριζοντας ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία και πως τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της Ζημενς σε θέματα χορηγιών.

Την κλήτευση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Ντόρας Μπακογιάννη, ζήτησε με αίτημά του ο συνήγορος του Γ. Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης. “Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της” ειπε ο συνήγορος.

Αφορμή για το αιπτημα είναι τα όσα εδώ και τρεις συνεδριάσεις αναφέρει η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου για τα δώρα και οικοσυσκευές σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα ανάμεσά τους και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα