Δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία πια ο Ηλίας Ψινάκης

Δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία πια ο Ηλίας Ψινάκης
Funeral of the Greek singer and composer Demis Roussos, in Athens, on Jan. 30, 2015 / , , 30 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Μετά την ανεξαρτητοποίηση άλλοτε στενού του συνεργάτη δεν έχει πια τη 'δεδηλωμένη' στο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα

Δύσκολος διαφαίνεται  ο δρόμος για τον Ηλία Ψινάκη στο δήμο Μαραθώνα μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αφού μετά και την ανεξαρτητοποίηση του άλλοτε στενού του συνεργάτη Σπύρου Λιβαθινού έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και στο εξής θα χρειάζεται τη στήριξη τουλάχιστον ενός συμβούλου της αντιπολίτευσης για να περάσει τα όποια θέματα και αποφάσεις.

Ο Σπύρος Λιβαθινός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Πολίτες» του δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψηνάκη, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την ανεξαρτητοποίησή του με αιχμές κατά της δημοτικής αρχής.

«Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε με όραμα και σχέδιο, με μεθοδικότητα και εργατικότητα υπέρ των δημοτών και των τεσσάρων πόλεων, να είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων, χωρίς παραταξιακές παρωπίδες, ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς. Αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και γι αυτό οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν. Σχεδόν τρία χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και κρίνω ότι δεν έχω καμία ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του και καταλήγει σημειώνοντας ότι: «Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως απ’ τις συνολικά 33 έδρες η παράταξη του δημάρχου διαθέτει πια τις 16, χάνοντας 4 έδρες σε διάστημα 3 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα