Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με την Παιδεία, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 56% είναι κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ το 63% θεωρεί σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο

Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 22,2% και το βασικό κόμμα της συγκυβέρνησης 15,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι προτιμά το 4,7% του δείγματος, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστο το 14,%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 7,5%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και το Ποτάμι με 2,1%.

Στην παράσταση νίκης, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ΝΔ θα κέρδιζε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή αντίστοιχη εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει το 9%.

Αρνητικό στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζεται το 56%, θετικό το 32% και χωρίς γνώμη το 12%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλη δυσαρέσκεια τόσο για την απόδοση της κυβέρνησης (90%) όσο και για την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης (72%). Την κυβερνητική πολιτική για την έξοδο από την κρίση κρίνει αρνητικά το 82% των πολιτών, ενώ στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε η ΝΔ, το 40% απάντησε «ίδια», το 29% «καλύτερα» και το 24% «χειρότερα».

Το 63% θεωρεί σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο (λάθος το 30%), αλλά το 77% χαρακτηρίζει λανθασμένους τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών (σωστούς το 10%). Λανθασμένη Τη θέση της ΝΔ που δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, χαρακτηρίζει λανθασμένη το 41% του δείγματος και σωστή το 37%.

Στη σύγκριση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έχει προβάδισμα σε δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα στο ότι νοιάζεται για τους αδύναμους (20% έναντι 18% του προέδρου της ΝΔ) και στο ότι πολεμάει τη διαπλοκή (21% έναντι 17%). Αντίθετα ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται έναντι του πρωθυπουργού στο ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα (31% έναντι 14%) και στο ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη (30% έναντι 10%). Πάντως και για τα τέσσερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η ένδειξη «κανένας» συγκεντρώνει από 50% έως 57% των απαντήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα