Δημοσκόπηση Prorata: Σταθερά μπροστά η Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση Prorata: Σταθερά μπροστά η Νέα Δημοκρατία
Turkish voters head to the polls on Sunday 1st of November for the parliamentary elections. Istanbul, Nov. 1 2015 / , 1 2015. SOOC

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Σφυγμός της Prorata. "Όχι" στις πρόωρες εκλογές, λένε οι πολίτες

Στις δεκατέσσερις μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ (33% έναντι 19%), ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση (10%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Σφυγμός της Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της « Εφημερίδας των Συντακτών», 1-3 Μαρτίου.

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, η Ενωση Κεντρώων με 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών τους επόμενους έξι μήνες, το 59% απαντά «Οχι», το 32% «Ναι» και το 9% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Η Prorata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για καθένα κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση η μεγαλύτερη του 50%, την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα