Δούρου: Συνέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Δούρου: Συνέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου Eurokinissi

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που φιλοξενεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, απέστειλε η περιφερειάρχης Αττικής.

“Για την Περιφέρεια Αττικής η προώθηση μέτρων με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τις σοβαρές συνέπειες της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο χαιρετισμό που απέστειλε στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που φιλοξενεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Η Περιφέρεια Αττικής, που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Νάσο Αναγνωστόπουλο, υπέγραψε στην Πάτρα την ένταξή της στην πρωτοβουλία Bologna Charter για την προστασία της Μεσογείου.

“Μια μακρο-θεματική και πολύ-τμηματική πρωτοβουλία, της επαρχίας Εμίλια – Ρομάνα, για μια συνεκτική στρατηγική, για τη διατήρηση των παράκτιων ζωνών της Μεσογείου”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Δούρου. Η ίδια υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που αφορούν τη Μεσόγειο – αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, κλιματικά, κοινωνικά, “οφείλουν να τίθενται και να αντιμετωπίζονται ολιστικά”, επιβάλλοντας “συνέργειες που ενώνουν δυνάμεις και κοινές πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων διακυβευμάτων όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλοι μας για παράδειγμα τούτες τις μέρες. Είτε πρόκειται για τη Χαλκιδική είτε για την Αττική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα