Δουζίνας: Απαράδεκτη η παρέμβαση του Ισπανού πρέσβη

Δουζίνας: Απαράδεκτη η παρέμβαση του Ισπανού πρέσβη
ΑΘΗΝΑ-Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει δηκτικά τις δηλώσεις Βιγκέρα αναφορικά με την κρίση στην Καταλονία και την ελληνική κυβέρνηση

Απαράδεκτη διπλωματικά παρέμβαση χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Όπως είπε ένας διπλωμάτης δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας και να λέει ότι η ΝΔ στήριξε τον πρωθυπουργό Ραχόι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το ίδιο. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι το επεισόδιο θα λήξει σύντομα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Καταλονία, είπε ότι πρόκειται για ένα πόκερ, στο οποίο ο Μαριάνο Ραχόι έχει καλύτερα χαρτιά, αλλά μέσα στις 50 ημέρες που απομένουν για τις εκλογές μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Σημείωσε ότι για να κερδίσει ο Ισπανός πρωθυπουργός την παρτίδα, θα πρέπει στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου να πάρουν μέρος όλα τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας και να ηττηθούν.  

Ο κ. Βιγκέρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” αναφέρει ότι για το Καταλανικό έλαβε «άμεσες εκδηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης από τη Νέα Δημοκρατία” μιλώντας προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του εξέφρασε “απερίφραστα τη στήριξη και τη μέγιστη κατανόηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ενότητα της Ισπανίας», όπως επίσης άκουσε “ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Σχολίασε δε ότι για τον ίδιο “αυτή είναι μια ξεκάθαρη στάση” και πρόσθεσε: “Προφανώς απουσίαζαν δηλώσεις γι’ αυτό το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δει κάποιος ποια είναι η πραγματικότητα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτή ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στήριξαν πολύ θερμά την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και τη στάση της κυβέρνησής μας».

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα