Δραγασάκης: Ο φάκελος των τραπεζών δεν έχει ανοίξει ακόμη

Δραγασάκης: Ο φάκελος των τραπεζών δεν έχει ανοίξει ακόμη
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών», Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διώξεις προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και πολιτικών στελεχών, υπονόησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας: “Η ρητορική περί "εξεταστικών επιτροπών" δεν είναι απειλή για εμάς, αλλά καθήκον και υποχρέωση της Βουλής”

Την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπερασπίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις προηγούμενες και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν διώξεις των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και πολιτικών στελεχών.

“Η νέα ανακεφαλαιοποίηση έρχεται να διορθώσει τα λάθη και να αποτρέψει τους κινδύνους που δημιούργησαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Κατέστη αναγκαία όχι λόγω capital control, αλλά γιατί οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις δε θωράκισαν επαρκώς τις τράπεζες”, είπε ο κ.Δραγασάκης και πρόσθεσε με νόημα:

“Η ρητορική περί εξεταστικών επιτροπών δε συνιστά απειλή για εμάς, αλλά καθήκον και υποχρέωση της Βουλής, γιατί όπως έχω πει ο φάκελος των τραπεζών δεν έχει ακόμη ανοίξει”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε άλλωστε ότι μετά την εξουσιοδότηση του ΚΥΣΟΙΠ, με επιστολή του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ένωση Τραπεζών, το ΤΧΣ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για την εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κρίση και μετά, αλλά και για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Ο κ.Δραγασάκης χαρακτήρισε επιτυχία την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, διότι όπως υπενθύμισε υπήρξαν πιέσεις προκειμένου να μετατεθεί για το 2016, κάτι που θα σήμαινε κούρεμα καταθέσεων. Υποστήριξε επίσης ότι “οι κραυγές περί αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος δεν έχουν βάση”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα