Δρίτσας: Άλλο το προσφυγικό, άλλο η διαπραγμάτευση

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρταιώτη στο Σύνταγμα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρταιώτη στο Σύνταγμα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, για την επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας από την προσφυγική κρίση και τον ρόλο της Ευρώπης

"Ως εξ' αντικειμένου, η επιβάρυνση που φέρνει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η διαχείριση του προσφυγικού αναπόφευκτα συνδέεται με τις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, στην Τρόικα του Αθήνα 9.84.

Ο υπουργός τόνισε, πως "αν θέλει η Ευρώπη και στο προσφυγικό να έχει στάση παραγωγική και αποτελεσματική αλλά και στα ζητήματα της συνοχής της Ευρώπης σ' ό,τι αφορά την ελληνική υπόθεση πράγματι και στα δύο να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες για την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων. Στο μεν προσφυγικό να αναλάβει όλη η Ευρώπη τη διαχείριση του με ορθολογικό και ενιαίο τρόπο και ισοκατανεμημένο, και από την άλλη για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης να κλείσει το συντομότερο δυνατόν".

"Ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης να σου δώσω αυτό στο προσφυγικό για να μου δώσεις εκείνο στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης και δανειακής σύμβασης, νομίζω ότι δεν θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο. Το καθένα έχει την αυτοτέλεια του", πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δρίτσας: Αν δεν υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση θα γίνει ισοκατανομή προσφύγων σε όλη τη χώρα

ADVERTISING

SHARE: