Δρίτσας: Αν δεν υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση θα γίνει ισοκατανομή προσφύγων σε όλη τη χώρα

Διαχειρίσιμη η κατάσταση του προσφυγικού, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. Θα γίνει κατανομή προσφύγων σε όλη τη χώρα αν δεν βρεθεί λύση από την Ε.Ε., τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε πως δεν αποκλείεται να σταλούν πλοία με πρόσφυγες και στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε πως αν δεν βρεθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής και παραμείνουν τα σύνορα κλειστά, πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να κατανεμηθούν σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως "εφόσον δεν υπάρχει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο καλύτερος τρόπος να αντεπεξέλθουμε είναι η ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα για αυτό δεν αποκλείεται να στείλουμε πλοία και στη Θεσσαλονίκη".

"Ήδη στέλνουμε στην Καβάλα που σηκώνει αρκετό βάρος", σημείωσε. Εξήγησε πάντως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι "στα πλάνα μας η Θεσσαλονίκη".

Έκανε γνωστό ότι έχει γίνει συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρίες "τα τρία πλοία να φορτώσουν και να φιλοξενήσουν κόσμο στα νησιά πριν αναχωρήσουν αλλά, αυτό δεν έχει ακόμα χρειαστεί".

Ανέφερε επίσης ότι εχθές το βράδυ κατέπλευσαν στα νησιά 2.156 πρόσφυγες, ενώ βρίσκονται ήδη άλλοι 6.000.

Εκτίμησε τέλος ότι η κατάσταση είναι αυτή την ώρα διαχειρίσιμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: