Δρίτσας: Η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια

Δρίτσας: Η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια
Cabinet meeting, Greek Parliament in Athens, Greece on June 2, 2016. / , , 2 , 2016. SOOC

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον ανασχηματισμό κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής

Σε φορτισμένο κλίμα, από τον απερχόμενο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα και πλέον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη, στον Πειραιά, η τελετή παράδοσης παραλαβής στον νέο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή που αναλαμβάνει μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής.

Η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια, όπως γράφτηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου, αν και ήξερα κάθε στιγμή που εργαζόμουν σε αυτό το υπουργείο ότι μπορεί και να είναι η τελευταία

“Η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια, όπως γράφτηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου, αν και ήξερα κάθε στιγμή που εργαζόμουν σε αυτό το υπουργείο ότι μπορεί και να είναι η τελευταία”, τόνισε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος δεν προχώρησε σε απολογισμό του έργου του, αλλά έκανε ειδική αναφορά σε εκκρεμότητες που απομένει να υλοποιηθούν, όπως το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου και τη νησιωτικότητα. Προέτρεψε τον νέο υπουργό και υφυπουργό να κάνουν δεύτερο σπίτι τους το υπουργείο, δηλώνοντας ότι «αυτό το υπουργείο, για να σου δώσει χαρά και ικανοποίηση, πρέπει να το παντρευτείς».

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στην επιτυχημένη, από πλευράς Λιμενικού, διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά και στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέγα το της θαλάσσης κράτος. Με αυτόν τον ορισμό ο Θουκυδίδης προσδιόρισε τη σχέση του ελληνισμού με τη θάλασσα

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος. Με αυτόν τον ορισμό ο Θουκυδίδης προσδιόρισε τη σχέση του ελληνισμού με τη θάλασσα», σημείωσε, από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχίσει το έργο του κ. Δρίτσα, τον οποίο χαρακτήρισε πραγματικό ευπατρίδη και έναν άνθρωπο, που με την αρχοντιά και την ευπρέπειά του, εκφράζει ό,τι καλύτερο διαθέτει ο πνευματικός Πειραιάς.

Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε έναν δημοκρατικό πατριωτισμό, απαλλαγμένο από σοβινισμούς και εθνικισμούς, για να προχωρήσουμε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς την ηγεσία του Λιμενικού, τις ενώσεις των εφοπλιστών, των εργαζομένων και τα επιμελητήρια, να δουλέψουν όλοι μαζί για να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα